Συλλήψεις για ναρκωτικά στο ΑΠΘ – Στην επιχείρηση συμμετείχαν 200 αστυνομικοί

Συλλήψεις για ναρκωτικά στο ΑΠΘ – Στην επιχείρηση συμμετείχαν 200 αστυνομικοί

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δεκάδες συλλήψεις υπόπτων για διακίνηση ναρκωτικών –κυρίως χασίς– σε χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησε χθες η ΕΛ.ΑΣ. Μετά μυστική έρευνα διάρκειας τουλάχιστον δύο μηνών τόσο εντός όσο και εκτός του ΑΠΘ, αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προχώρησαν στην σύλληψη 40 νεαρών, κυρίως Αλβανών υπηκόων, με την κατηγορία ότι διακινούσαν χασίς στους χώρους μέσα και γύρω από το πανεπιστήμιο. Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 6 χθες το πρωί και σ’ αυτή πήραν μέρος 200 αστυνομικοί από την Ασφάλεια, την Aμεση Δράση και άλλες υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Μέχρι τις απογευματινές ώρες, χθες, είχαν συλληφθεί περισσότεροι από 40 ύποπτοι. Εις βάρος των 30 από αυτούς σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με αντικείμενο τη διακίνηση ινδικής κάνναβης. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν στην «Κ» αρμόδιες αστυνομικές πηγές, μεταξύ των συλληφθέντων είναι και τα αρχηγικά μέλη της σπείρας, υπήκοοι Αλβανίας. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες εντοπίστηκαν τη στιγμή ακριβώς που προμηθεύονταν ναρκωτικά από τα μέλη της σπείρας και συνελήφθησαν όχι ως μέλη του κυκλώματος, αλλά για παράβαση, μεμονωμένα, του νόμου περί ναρκωτικών. Στη διάρκεια της χθεσινής επιχείρησης «σκούπα», αστυνομικοί προχώρησαν στην κατάσχεση τουλάχιστον 15 κιλών χασίς. Η μεγαλύτερη ποσότητα βρέθηκε σε κρησφύγετα εκτός του ΑΠΘ. Ωστόσο, μικρές ποσότητες χασίς εντοπίστηκαν και μέσα στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Ακόμα, βρέθηκαν 15.000 ευρώ σε μετρητά που κατασχέθηκαν ως «προϊόν εγκλήματος», έσοδα δηλαδή από τη διακίνηση χασίς αλλά και δύο πιστόλια. Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε υπό την πίεση των καταγγελιών της φοιτητικής και πανεπιστημιακής κοινότητας για εκτεταμένα φαινόμενα «ανομίας» στους χώρους του Πανεπιστημίου. Προ μηνών, εκατοντάδες φοιτητές (προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί) είχαν κοινοποιήσει έγγραφη καταγγελία στον κοσμήτορα της πολυτεχνικής σχολής του ΑΠΘ, επισημαίνοντας ότι «αρνούμαστε να προσερχόμαστε για μάθημα σε ένα χώρο όπου ανθεί το εμπόριο ναρκωτικών», ενώ πιο πρόσφατα η αυτοαποκαλούμενη «Συντονιστική Επιτροπή Δράσης κατά των Ναρκωτικών στο ΑΠΘ» είχε αναρτήσει στο Facebook επιστολή-καταγγελία που είχε αποστείλει στον πρωθυπουργό, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον υπουργό Παιδείας για την κατάσταση στο Πανεπιστήμιο.

Αστυνομικοί, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, προχώρησαν σε επιτήρηση του χώρου χρησιμοποιώντας και τεχνικά μέσα και μετά τουλάχιστον δύο μήνες ερευνών προχώρησαν στις χθεσινές συλλήψεις. «Αποδείξαμε ότι κάθε άλλο παρά άβατο είναι για την Αστυνομία το Πανεπιστήμιο όταν διαπράττονται κακουργήματα», επισήμανε μιλώντας χθες στην «Κ» αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Λεπτομέρειες για την υπόθεση θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή