«Νέα Γεωργία, για τη Νέα Γενιά»: Τα extreme sports, το μάρκετινγκ και οι καλλιέργειες

«Νέα Γεωργία, για τη Νέα Γενιά»: Τα extreme sports, το μάρκετινγκ και οι καλλιέργειες

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Βοηθήθηκα πολύ, έμαθα πολλά πράγματα που αγνοούσα», απαντούν σχεδόν σαν να ήταν συνεννοημένοι ο Γεράσιμος Μαζαράκης και ο Αλέξανδρος Ταταρίδας, δύο από τους 700 ωφελούμενους που συμμετείχαν πέρυσι στο πρόγραμμα «Νέα Γεωργία, για τη Νέα Γενιά».

Ο πρώτος, για δύο τετράωρα την εβδομάδα επί οκτώ μήνες, έμαθε πολλά για τον εναλλακτικό τουρισμό και τα extreme sports, ένα χόμπι που αγαπά και με το οποίο θα ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά. «Είδαμε φάρμες – αγροκτήματα, μιλήσαμε με ανθρώπους, έμαθα πώς να κάνω μάρκετινγκ και κοστολόγηση», διηγείται με ενθουσιασμό. Ο κ. Ταταρίδας, απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, μέσα από τη συμμετοχή του στο Summer School του προγράμματος μυήθηκε στην επιχειρηματικότητα και αποφάσισε το αντικείμενο του μεταπτυχιακού του, όπως εξηγεί.

Η επαφή με τη «δράση» και η επικοινωνία με πολλούς ανθρώπους από διαφορετικές ειδικότητες, που όμως ενδιαφέρονται για το ίδιο αντικείμενο, είναι, όπως λένε οι συμμετέχοντες, ένα από τα βασικά ατού τού «Νέα Γεωργία, για τη Νέα Γενιά», που βρίσκεται στον δεύτερο χρόνο υλοποίησης.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα για ανθρώπους ηλικίας 18-40 ετών οι οποίοι θέλουν να ασχοληθούν επιχειρηματικά με τον αγροτοδιατροφικό τομέα, που θα λειτουργήσει συνολικά τρία χρόνια και του οποίου ηγείται το πανεπιστήμιο Rutgers σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το πρόγραμμα και οι επιστημονικές ομάδες από τα τρία ιδρύματα έχουν στόχο να συμβάλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας στον αγροτικό τομέα, τον δεύτερο μεγαλύτερο τομέα απασχόλησης στην Ελλάδα, να προετοιμάσουν τους νέους εργαζομένους για την απασχόλησή τους σε αγροκτήματα και επιχειρήσεις που σχετίζονται με τα τρόφιμα, καθώς και να υποστηρίξουν νέους επαγγελματίες στα δικά τους επιχειρησιακά εγχειρήματα.

Ο δεύτερος κύκλος των δωρεάν εκπαιδευτικών προγραμμάτων με την πρόσκληση για επτά προγράμματα κατάρτισης ανθρώπινου δυναμικού εγκαινιάστηκε πριν από λίγες εβδομάδες. Ωστόσο, για τα προγράμματα «Aειφόρος καλλιέργεια των ψυχανθών» και «Αιγοπροβατοτροφία & Γαλακτοκομία – Τυροκομία», οι αιτήσεις είναι ακόμη ανοιχτές για τους ενδιαφερομένους. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται δύο επιπλέον άξονες: η στήριξη της καινοτομίας και τα έργα υποδομών, που δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://generationag.org.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή