ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πύρρος Δήμας: Η αλβανική κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο για τις περιουσίες ομογενών

Πύρρος Δήμας: Η αλβανική κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο για τις περιουσίες ομογενών

Την ανησυχία του και την αγανάκτησή του «για τις συστηματικές και μεθοδευμένες καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κάθε έννοιας δικαίου από πλευράς του Αλβανικού Κράτους» εκφράζει, μέσω ανάρτησής του στον λογαριασμό του στο Facebook, ο Πύρρος Δήμας, αναφορικά με τις αυθαίρετες κατεδαφίσεις σπιτιών Ελλήνων ομογενών.

Στην ανάρτησή του ο Πύρρος Δήμας ενώνει τη φωνή του με εκείνες των απανταχού Βορειοηπειρωτών, και καλεί την Κυβέρνηση της Αλβανίας να ανακαλέσει, έστω την ύστατη στιγμή, την εν λόγω Υπουργική Απόφαση και να αποσύρει το σχετικό Νομοσχέδιο, που στην ουσία απαλλοτριώνουν περιουσίες που αποδεδειγμένα, βάσει χαρτών, ανήκουν σε Βορειοηπειρώτες.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο κ. Δήμας αναφέρει:

«Εκφράζω την έντονη ανησυχία μου και την αγανάκτησή μου για τις συστηματικές και μεθοδευμένες καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κάθε έννοιας δικαίου από πλευράς του Αλβανικού Κράτους εναντίον των δίκαιων, των συμφερόντων και των περιουσιών των συμπατριωτών και συντοπιτών μου στην ιδιαίτερή μου πατρίδα, την Χειμάρρα.

Ενώνω τη φωνή μου με εκείνες των απανταχού Βορειοηπειρωτών, και καλούμε την Κυβέρνηση της Αλβανίας να ανακαλέσει, έστω την ύστατη στιγμή, την εν λόγω Υπουργική Απόφαση και να αποσύρει το σχετικό Νομοσχέδιο, που στην ουσία απαλλοτριώνουν περιουσίες που αποδεδειγμένα, βάσει χαρτών, ανήκουν σε Βορειοηπειρώτες.

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να πράξει δια της διπλωματικής οδού τα δέοντα, ώστε να καταστήσει σαφές προς την αλβανική πλευρά ότι παρόμοιες πρακτικές και πολιτικές εις βάρος Ελλήνων της γηγενούς μειονότητας στη γείτονα δεν θα γίνουν ανεκτές.

Εκφράζουμε τη δέσμευσή μας στον αγώνα για τα δικαιώματά μας έτσι όπως αυτά προστατεύονται από το εθνικό και διεθνές δίκαιο».