Στην κορυφή του κόσμου

050619koryfi_01

Εβερεστ: Μία εμπειρία ζωής στην κορυφή του κόσμου

Το ταξίδι ζωής του Γιώργου Τσιάνου προς την κορυφή του κόσμου στέφθηκε με επιτυχία. Ο δρόμος για την επίτευξη αυτού του «στόχου ζωής», μόνο εύκολος δεν ήταν. Η κακοκαιρία, η έλλειψη οξυγόνου και το υψόμετρο ήταν ορισμένα από τα εμπόδια που έπρεπε να ξεπεράσει ο Ελληνας γιατρός και αθλητής πριν φθάσει στο υψηλότερο σημείο του κόσμου.

0205everestbc_15---copy

Εβερεστ: Ο Ελληνας γιατρός και αθλητής Γιώργος Τσιάνος στην κορυφή του κόσμου

Στην κορυφή του Εβερεστ έφθασε σήμερα τα ξημερώματα ο Γιώργος Τσιάνος. Ο Ελληνας γιατρός και αθλητής πέτυχε τον στόχο του μετά από δύο μήνες απαιτητικής ανάβασης, αντιμετωπίζοντας πολλές δυσκολίες στην προσπάθεια του.

080519ictoabc_05_video

Στην κορυφή του κόσμου: Από την κατασκήνωση βάσης στα 6.400 μ. (ΒΙΝΤΕΟ)

Το οδοιπορικό του Ελληνα γιατρού και αθλητή Γιώργου Τσιάνου έχει φθάσει πλέον σε σημείο καμπής. Το ταξίδι από την κατασκήνωση βάσης (base camp) μέχρι την προωθημένη κατασκήνωση βάσης ήταν γεμάτο πανέμορφα τοπία, αστείες στιγμές -με πρωταγωνιστές τα γιακ-, αλλά και αρκετή κούραση.

180519everest

Καρέ - καρέ η διάσωση τραυματία ορειβάτη στο Εβερεστ από τον Ελληνα γιατρό Γιώργο Τσιάνο

Στην προχωρημένη βάση ο καιρός είναι αρκετά ψυχρός, όμως δεν φυσάει, γεγονός που αποτελεί ευοίωνη συγκυρία, καθώς η ομάδα σχεδιάζει να αναχωρήσει για τη χιονισμένη έκταση που βρίσκεται κοντά στη προχωρημένη βάση στα 6.400 μέτρα, όπου θα επιχειρήσει να «σπάσει» το δεύτερο ρεκόρ Γκίνες για αγώνα ράκμπι. Το δεύτερο γκρουπ έφτασε με 2,5 ώρα καθυστέρηση, γεγονός που θορύβησε τον γιατρό της αποστολής και όχι αδίκως. Ενα μέλος της ομάδας παρουσίασε σοβαρό αναπνευστικό  πρόβλημα. Καρέ - καρέ η αποστολή διάσωσης του Τζέι.

140519cyclonefani_02--2

Εβερεστ: «Ο κυκλώνας Φάνι μας υπενθύμισε ποιος έχει τον τελευταίο λόγο στο βουνό»

Εκτός από τα δεκάδες θύματα, τους ανθρώπους που εκτόπισε από τα σπίτια τους και τις ανυπολόγιστες ζημιές που προκάλεσε σε Ινδία και Μπαγκλαντές, ο κυκλώνας Φάνι «χτύπησε» και το Εβερεστ ανακόπτοντας την αποστολή του Ελληνα γιατρού και αθλητή Γιώργου Τσιάνου προς την κορυφή του βουνού.

image1-1

Καταρρίφθηκε το ρεκόρ Γκίνες για διεξαγωγή αγώνα ράγκμπι στο Εβερεστ

Αγώνας ράκμπι στα 6.400 μέτρα. Πρόκειται για τον δεύτερο στόχο που είχε θέσει ο Γιώργος Τσιάνος και η αποστολή των 30 Βρετανών αθλητών καθώς ο πρώτος στόχος της ομάδας ήταν η κατάρριψη του αντίστοιχου ρεκόρ για μικτό αγώνα touch ράγκμπι στο μεγαλύτερο υψόμετρο. Στόχος που επετεύχθη όταν η ομάδα βρισκόταν στη κατασκήνωση βάσης.

080519ictoabc_09

Ο επιβλητικός παγετώνας Rongbuk

Η πρώτη διανυκτέρευση στην προχωρημένη βάση (advanced base camp) ήταν αρκετά δύσκολη για τον Γιώργο Τσιάνο και την αποστολή των 30 Βρετανών αθλητών. Πριν λίγες μέρες η ομάδα βρισκόταν στη κατασκήνωση βάσης (base camp), όπου και κατάφερε να καταρρίψει το ρεκόρ για μικτό αγώνα touch ράγκμπι στο μεγαλύτερο υψόμετρο.

080519ictoabc_14

«Στο τέλος της μέρας ένιωθα εξαντλημένος, αλλά εφόσον όλοι ήταν καλά ένιωθα ανακουφισμένος»

Ο πρώτος στόχος της αποστολής του Ελληνα γιατρού και αθλητή Γιώργου Τσιάνου και των 30 Βρετανών αθλητών επιτεύχθηκε και το ρεκόρ Γκίνες για τη διεξαγωγή μικτού αγώνα touch ράγκμπι στο μεγαλύτερο υψόμετρο καταρρίφθηκε.«Όλα πήγαν καλά και δεν είχαμε τραυματισμούς», λέει ενθουσιασμένος στο kathimerini.gr ο Γιώργος.

Περισσότερα