Η ΑΤΖΕΝΤΑ

gkat_14_2109_page_1_image_0002

Μια κερκυραϊκή αγροικία, ιδανικό σκηνικό των «Ντάρελ»

Τα σπίτια έχουν χαρακτήρα, ακριβώς όπως και οι άνθρωποι που τα κατοικούν. «Παυσίλυπον» ονόμαζε τη μεγάλη αγροικία στο νησί του Γκερέκου κοντά στην πόλη της Κέρκυρας η οικογένεια, και υπήρχε μια επιγραφή με αυτό το όνομα δίπλα στο πορτόνι της εισόδου, μας είπε ο ιδιοκτήτης της Σπύρος Γερακάρης, που έζησε εδώ όλα τα παιδικά του καλοκαίρια.

shutterstock_547519426

Η μαγειρική στο μπλέντερ του κανιβαλισμού

Από συνταγές του πεντάλεπτου για ένα γρήγορο γεύμα και τους μάγειρες που ανακαλύπτουν ξανά και ξανά τοπικές συνταγές σε λαγκάδια και ραχούλες μέχρι τα ριάλιτι με σεφ που κάνουν παρατηρήσεις, διατάζουν και φωνάζουν σε βουρκωμένους παίκτες με τατουάζ μανίκια, οι οποίοι ονειρεύονται μια θέση σε ένα αστεράτο, μισελενάτο, εστιατόριο, το φαγητό έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές της τηλεόρασης.

gkat_15_2008_page_1_image_0001

"Mindhunter": Οι «κυνηγοί μυαλών» που παίρνουν τον χρόνο τους

Είναι συνήθης πρακτική για τις επιτυχημένες σειρές του Netflix –και όχι μόνο– να ετοιμάζουν τους επόμενους κύκλους τους σε χρόνο-ρεκόρ. Εξι μήνες ή το πολύ ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία της πρώτης σεζόν, ακολουθεί η δεύτερη, πιθανόν και η τρίτη, αναλόγως και της δημοφιλίας του σόου. 

ομπαμα

Το "American Factory" η πρώτη ταινία των Ομπάμα για το Netflix (βίντεο)

Το ντοκιμαντέρ, μια βαθιά διεισδυτική αποτύπωση της καθημερινότητας ενός εργοστασίου του Οχάιο που εξαγοράστηκε από Κινέζους, γοήτευσε τον Μπαράκ και τη Μισέλ Ομπάμα οι οποίοι το αγόρασαν αποκτώντας έτσι το πρώτο έργο της εταιρίας παραγωγής τους.

gkat_15_1308_page_1_image_0009

Νέος «Αρχοντας», χωρίς... δαχτυλίδια

Μετά την επίσημη αυλαία του «Game of Thrones» –για μερικούς και πριν από αυτή– μία είναι η τηλεοπτική σειρά που όλοι οι λάτρεις του φανταστικού περιμένουν με ανυπομονησία: ο «Αρχοντας των Δαχτυλιδιών». 

Περισσότερα