Βίντεο NYT: «Τα σημεία των καιρών» του Prince

Βίντεο NYT: «Τα σημεία των καιρών» του Prince

βίντεο-nyt-τα-σημεία-των-καιρών-του-prince-561299962

To 1987, o Prince θέλησε να μιλήσει για «τα σημεία των καιρών» της εποχής του, αποτυπώνοντας σε ένα, κλασικό σήμερα, τραγούδι του, όλα όσα του υπενθύμιζαν ότι ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος και η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα.

Με ένα κομμάτι μόλις λίγων λεπτών, ο θρυλικός Αμερικανός καλλιτέχνης έφερε το κοινό του πρόσωπο με πρόσωπο με ένα ετερόκλητο σύνολο θλιβερών πτυχών της πραγματικότητας και συγκεκριμένων δυσάρεστων περιστατικών: Ο φονικός ιός του HIV, η μάστιγα των ναρκωτικών, η βία των εφηβικών συμμοριών στις ΗΠΑ, οι πολύνεκρες φυσικές καταστροφές, η διαστημική τραγωδία του Challenger… Προτού ο ακροατής προλάβει να «χωνέψει» όλη αυτή τη ροή αρνητικών πληροφοριών, ο Prince θα επιχειρήσει να δώσει και την απάντηση σε όλα αυτά τα «σημεία των καιρών» του: «[…] έλα να ερωτευτούμε, να παντρευτούμε, να αποκτήσουμε ένα μωρό […]».

Ακούγοντας σήμερα το “Sign O’ the Times”, είναι δύσκολο να μην φέρει κανείς στον νου του «τα σημεία των καιρών» της εποχής της πανδημίας, τις απώλειες κοντινών προσώπων, την οικονομική καταστροφή, τον εγκλεισμό, την αποστασιοποίηση, την αγωνία και τον φόβο για το αύριο… Ο θρυλικός Αμερικανός καλλιτέχνης απάντησε με τον έρωτα και την αγάπη στα «σημεία των καιρών» του. Το 2021, καλούμαστε να δώσουμε εμείς απάντηση στα «σημεία των καιρών» μας… 

*Video από τους New York Times – Αποκλειστική δημοσίευση στην Ελλάδα από το kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή