Βίντεο NYT: Περνώντας… ξυστά από μία μαύρη τρύπα

Βίντεο NYT: Περνώντας… ξυστά από μία μαύρη τρύπα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μαύρες τρύπες είναι τα πιο μυστηριώδη και τρομακτικά αντικείμενα του σύμπαντος. Χωρίς επιφάνεια όπως ένας πλανήτης ή ένας αστέρας, αποτελούν σημεία του χωροχρόνου με ασύλληπτα ισχυρές βαρυτικές δυνάμεις, ικανά να «καταπιούν» και να εξαφανίσουν οτιδήποτε εισέλθει σε αυτά, ακόμη και το ίδιο το φως. Μιλάμε για το «σημείο χωρίς επιστροφή» στον χωροχρόνο, του οποίου όταν περάσεις το όριο του, κάθε διαφυγή και επιστροφή καθίσταται αδύνατη.  

Όχημα τους ο αστέρας S2, ένα «ριψοκίνδυνο» ουράνιο σώμα που κάθε 16 χρόνια περνάει… ξυστά από την «καταπακτή στην αιωνιότητα» στο κέντρο του γαλαξία μας.

Το βίντεο των New York Times προηγήθηκε της λήψης της πρώτης φωτογραφίας της εξωτερικής όψης μιας μαύρης τρύπας (της υπερμεγέθους μαύρης τρύπας που βρίσκεται στο κέντρο του γαλαξία M87), η οποία πραγματοποιήθηκε από τη διεθνή συστοιχία τηλεσκοπίων Event Horizon Telescope τον Απρίλιο του 2019.

*Video από τους New York Times – Αποκλειστική δημοσίευση στην Ελλάδα από το kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή