ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στη 17η Δεκεμβρίου

ap_7512170346

Flashback στη 17η Δεκεμβρίου-1
Μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, μία σφοδρή χιονοθύελλα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης «ντύνει στα λευκά» την πόλη Μπάφαλο, καλύποντας με ένα ολόλευκο στρώμα τα πάντα στο πέρασμα της, το 1975. (AP Photo)

Flashback στη 17η Δεκεμβρίου-2
Ο Βρετανός ηθοποιός Κρίστοφερ Λι και ο Αμερικανός συνάδελφος του, Βίνσεντ Πράις, αμφότεροι θρυλικές μορφές του κλασικού σινεμά τρόμου των δεκαετιών του '50 και του '60, διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε μία παρτίδα σκάκι, κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος από τα γυρίσματα της ταινίας του Γκόρντον Χέσλερ, «The Oblong Box», στο Σέπερτον της Αγγλίας, το 1968. Η ταινία του Χέσλερ ήταν η πρώτη κοινή εμφάνιση των δύο «ιερών τεράτων» του φανταστικού κινηματογράφου από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού στη μεγάλη οθόνη. (AP Photo/Bob Dear)

Flashback στη 17η Δεκεμβρίου-3
Οι πρώτες σκαλωσιές αρχίζουν να αφαιρούνται από το Άγαλμα της Ελευθερίας, μετά από πολλούς μήνες εργασιών αποκατάστασης και συντήρησης στο γιγαντιαίο γλυπτό, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την 100η επέτειο από την ανέγερση του στο Νησί της Ελευθερίας, στη Νέα Υόρκη, το 1985. (AP Photo/Mario Cabrera)