ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στη 16η Ιανουαρίου

ap_9101160167

flashback-sti-16i-ianoyarioy0
Όπως και στα φινλανδικά χιονισμένα εδάφη, όπου τις μέρες εκείνες βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη ο Χειμερινός Πόλεμος μεταξύ Φινλανδίας και Ε.Σ.Σ.Δ., οι Γάλλοι στρατιώτες που περιπολούν περιοχές του Δυτικού Μετώπου κατά τις πρώτες μέρες του πολέμου, βρίσκονται αντιμέτωποι με το δριμύ ψύχος και τον χιονιά που πλήττει τη Γαλλία, ο οποίος, ωστόσο, είναι πολύ πιο ήπιος από τον βαρύ φινλανδικό χειμώνα, το 1940. (AP Photo)

flashback-sti-16i-ianoyarioy1
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος, απευθύνεται στο αμερικανικό έθνος από το Οβάλ Γραφείο για την έναρξη των ναυτικών και αεροπορικών επιχείρησεων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων εναντίον του ιρακινού στρατού στο Κουβέιτ, της επονομαζόμενης επιχείρησης «Καταιγίδα της Ερήμου», το 1991. (AP Photo/Charles Tasnadi)

flashback-sti-16i-ianoyarioy2
Σε μία χαρακτηριστική εικόνα του παράδοξου συνδυασμού του ρατσιστικού μίσους και της χριστιανικής πίστης που πρεσβεύει με φανατισμό η Κου Κλουξ Κλαν, μέλη της οργάνωσης με τις χαρακτηριστικές λευκές στολές και κουκούλες συρρέουν σε μία Ευαγγελική Βαπτιστική Εκκλησία για την καθιερωμένη κυριακάτικη λειτουργία, στην Ατλάντα, το 1949. (AP Photo)