ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 7η Μαρτίου

ap_070329013919

flashback-stin-7i-martioy0
Ο επισμηναγός της πολεμικής αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Ουέμπ, πρώην αιχμάλωτος πολέμου των Βορειοβιετναμέζων, αγκαλιάζει τη μικρή κόρη του, Στέφανι, κατά την επιστροφή του από το πολεμικό μέτωπο του Βιετνάμ στις ΗΠΑ, στην αεροπορική βάση Andrews, στο Μέριλαντ, το 1973. (AP Photo)

flashback-stin-7i-martioy2
Τρεις Αμερικανοί πεζοναύτες περιπολούν μία έρημη και άγονη περιοχή κοντά στην Πόλη του Κουβέιτ, πλούσια ωστόσο σε κοιτάσματα πετρελαίου, κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου, το 1991. Στο βάθος, μαύρος καπνός αναδύεται από μία φλεγόμενη πετρελαιοπηγή, μία εκ των εκατοντάδων που έκαψαν τα ιρακινά στρατεύματα του Σαντάμ Χουσεΐν κατά τη φυγή τους από τη χώρα, προκαλώντας μία από τις χειρότερες περιβαλλοντικές καταστροφές της σύγχρονης ιστορίας. (AP Photo/John Gaps III)

flashback-stin-7i-martioy4
Συνοδευόμενος από τον στρατηγό Ουίλιαμ Χουντ Σίμσον, επικεφαλής της 9ης Αμερικανικής Στρατιάς, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ουίνστον Τσόρτσιλ, περπατάει θριαμβευτής σε γερμανικό έδαφος, έναν περίπου μήνα πριν από την ολοκληρωτική κατάρρευση του Τρίτου Ράιχ, ανάμεσα στα συντρίμμια της πόλης Julich, στη «Γραμμή Ζιγκφρίντ», στα δυτικά σύνορα της Γερμανίας, το 1945. (AP Photo)