ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 11η Μαρτίου

ap_04031103695

flashback-stin-11i-martioy0
Κρατώντας υψωμένους αναμμένους πυρσούς στα πρότυπα του ναζιστικού συμβολισμού και των εθνικοσοσιαλιστικών τελετουργιών, Αυστριακοί οπαδοί του Ναζισμού πανηγυρίζουν για την παραίτηση του καγκελάριου Κουρτ φον Σούσνιγκ και την επικείμενη εισβολή της Γερμανίας στην Αυστρία την επόμενη μέρα, η οποία οδήγησε στην προσάρτηση της τελευταίας στο Τρίτο Ράιχ, το γνωστό Anschluss, στη Βιέννη, το 1938. Με στόχο τη δημιουργία της «Μεγάλης Γερμανίας» και την αναβίωση της Γερμανικής Αυτοκρατορίας, το Anschluss αποτέλεσε το πρώτο κεφάλαιο του ναζιστικού επεκτατισμού στην Ευρώπη. (AP Photo)

flashback-stin-11i-martioy2
Σε αυτή την εξαιρετικά απόκοσμη φωτογραφία, το άγαλμα του Γερμανού συνθέτη Λούντβιχ βαν Μπετόβεν στέκεται άθικτο και αγέρωχο ανάμεσα στα συντρίμμια της Βόννης, μετά από έναν σφοδρό συμμαχικό βομβαρδισμό, το 1945. Η ισοπέδωση του Τρίτου Ράιχ από τις συμμαχικές βόμβες ευτυχώς δεν συμπαρέσυρε μαζί της το άγαλμα του σπουδαίου μουσικού, το οποίο το 1945 έκλεισε 100 χρόνια ζωής, έχοντας ανεγερθεί στην πόλη το 1845. (AP Photo/William C. Allen)

flashback-stin-11i-martioy4
Άνδρες της πυροσβεστικής και των ομάδων διάσωσης καλύπτουν τις σωρούς των θυμάτων της τριπλής βομβιστικής επίθεσης της Αλ-Κάιντα εναντίον του προαστιακού σιδηρόδρομου της Μαδρίτης, το 2004. Τουλάχιστον 191 άτομα έχασαν την ζωή τους από την επίθεση, η οποία υπήρξε η πιο πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας. (AP Photo/Paul White)