ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στη 19η Μαρτίου

ap_220864088364

flashback-sti-19i-martioy0
Τουλάχιστον 300 στρατιώτες και αξιωματικοί των εθνικιστικών δυνάμεων του στρατηγού Φρανθίσκο Φράνκο σκοτώθηκαν από την εξαιρετικά ισχυρή αυτή έκρηξη, η οποία σημειώθηκε σε ένα πενταώροφο κτίριο της Μαδρίτης, στο πλαίσιο του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου, το 1938. Οι κυβερνητικές δυνάμεις χρειάστηκαν μία περίοδο έξι μηνών, για να σκάψουν ένα τούνελ μήκους 500 μέτρων, κατά μήκος του οποίου τοποθετήθηκαν οι νάρκες που προκάλεσαν τη σφοδρή έκρηξη. (AP Photo)

flashback-sti-19i-martioy2
Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος και μετέπειτα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Χάρολντ Ουίλσον, φωτογραφίζεται μαζί με τους Ρίνγκο Σταρ, Τζον Λένον, Τζορτζ Χάρισον και Πολ Μακάρτνεϊ κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης του Variety Club της Μεγάλης Βρετανίας, όπου ο πρώτος βράβευσε τα «Σκαθάρια» με το βραβείο των «Προσωπικοτήτων της Βιομηχανίας του Θεάματος» της χρονιάς, στο Λονδίνο, το 1963. (AP Photo) 

flashback-sti-19i-martioy4
Ένα μικρό παιδί παίζει με τις σφαίρες και το οπλοπολυβόλο του πατέρα του, ενώ εκείνος εκτελεί χρέη φύλακα σε κάποια περιοχή της Καμπότζης κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των κομμουνιστών Ερυθρών Χμερ, το 1974. (AP Photo)