ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 21η Μαρτίου

ap_330321058

flashback-stin-21i-martioy0
H Γερμανία γυρίζει και επισήμως σελίδα και εισέρχεται στην πιο σκοτεινή περίοδο της ιστορίας της, καθώς ανοίγει το νέο Ράιχσταγκ, το ψευτο-κοινοβούλιο του Αδόλφου Χίτλερ που θα ψηφίσει το έκτακτο «Διάταγμα του Προέδρου του Ράιχ για την Προστασία του Λαού και του Κράτους», το οποίο ουσιαστικά θα μετατρέψει το δημοκρατικό γερμανικό καθεστώς σε δικτατορικό, το 1933. Εδώ, ο καγκελάριος της Γερμανίας, Αδόλφος Χίτλερ και ο αντικαγκελάριος Φραντς φον Πάπεν προσέρχονται στην επίσημη τελετή για το άνοιγμα του νέου κοινοβουλίου, στην πόλη του Πότσνταμ, 24 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Βερολίνου. (AP Photo)

flashback-stin-21i-martioy2
Ένα εργοστάσιο στο κέντρο του Λονδίνου έχει τυλιχτεί στις φλόγες μετά τη ρίψη εμπρηστικών βομβών από γερμανικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα, στο πλαίσιο μίας νυχτερινής αεροεπιδρομής εναντίον της βρετανικής πρωτεύουσας, το 1942. (AP Photo)

flashback-stin-21i-martioy4
Ο θάνατος αποτελεί μέρος της φρικτής ρουτίνας κάθε πολεμικής σύγκρουσης, κάτι το οποίο αποτυπώνεται με ωμό ρεαλισμό στην παραπάνω φωτογραφία, όπου ένας Ιάπωνας στρατιώτης πέφτει νεκρός από αμερικανικά πυρά, κατά την προσπάθεια του να ξεφύγει από τους δύο Αμερικανούς στρατιώτες που τον έχουν καλέσει να παραδοθεί, στη νήσο Πελελιού, το 1945. (AP Photo)

flashback-stin-21i-martioy6
Ο Χάινριχ Χίμλερ και ο Ράινχαρντ Χάινριχ, νούμερο ένα και νούμερο δύο της παραστρατιωτικής οργάνωσης των SS και πρωτοστάτες της Τελικής Λύσης κατά του εβραϊκού πληθυσμού της Ευρώπης, εξέρχονται ενός ξενοδοχείου της Βιέννης, λίγο πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση τους με τον Αδόλφο Χίτλερ στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, η οποία αποτελούσε πλέον μέρος του Τρίτου Ράιχ, το 1938. (AP Photo)