ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στη 10η Απριλίου

ap_120410019

Flashback στη 10η Απριλίου-1
Το θρυλικό βρετανικό υπερωκεάνιο «Τιτανικός» (RMS Titanic) ξεκινά το παρθενικό και ταυτόχρονα τελευταίο του ταξίδι από το Σαουθάμπτον της Αγγλίας, έχοντας ως προορισμό του την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα τη Νέα Υόρκη, το 1912. Μόλις πέντε ημέρες αργότερα, μία μοιραία σύγκρουση του με παγόβουνο θα αφήσει ανολοκλήρωτο το μεγαλειώδες ταξίδι του, και θα οδηγήσει τον υγρό τους τάφο 1.500 επιβάτες, στα παγωμένα νερά του βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού. (AP Photo)

Flashback στη 10η Απριλίου-2
Βρετανοί στρατιώτες κινούνται με τα οχήματα τους ανάμεσα στα ερείπια της ισοπεδωμένης μικρής πόλης Στάντλον, στην περιοχή του σημερινού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, μετά την κατάληψη τους από τους Γερμανούς, το 1945. (AP Photo)

Flashback στη 10η Απριλίου-3
Ένα σχεδόν μήνα μετά την προσάρτηση της Αυστρίας στη Γερμανία, η Βιέννη είναι ξεκάθαρο ότι αποτελεί κομμάτι του Τρίτου Ράιχ, με γιγαντιαίες αφίσες με το πρόσωπο του Αδόλφου Χίτλερ να κοσμούς τους δρόμους και τα μέσα μαζικής μεταφοράς να φέρουν ναζιστικά συνθήματα, το 1938. (AP Photo)

Flashback στη 10η Απριλίου-4
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, Έιμον Ντε Βαλέρα, επιθεωρεί μονάδες του ιρλανδικού στρατού στο Δουβλίνο, στο πλαίσιο της παρέλασης για την 50η επέτειο της «Εξέγερσης του Πάσχα», ενός εκ των σημαντικότερων γεγονότων του ιρλανδικού αγώνα για ανεξαρτησία από τη βρετανική κυριαρχία, το 1966. (AP Photo)