ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στη 15η Απριλίου

ap_120401010

flashback-sti-15i-aprilioy0
«Ο Τιτανικός βυθίζεται» γράφει μία από τις καρτέλες στον πίνακα ανακοινώσεων με τις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας, σε ένα κεντρικό κτίριο του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, το 1912. Τις πρώτες πρωινές ώρες της 15ης Απριλίου το παρθενικό ταξίδι του θρυλικού υπερωκεάνειου μετατράπηκε στο τελευταίο του, μετά τη σύγκρουση του με παγόβουνο στον Βόρειο Ατλαντικό, η οποία οδήγησε στον θάνατο τους 1.595 από τους 2.340 επιβάτες του. (AP Photo)

flashback-sti-15i-aprilioy1
Ένα τιμητικό άγημα του αμερικανικού στρατού αποδίδει τιμές στο εκλιπόντα πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Φραγκλίνο Ρούζβελτ, η σορός του οποίου μεταφέρεται με άμαξα στην τελευταία του κατοικία, στην εξοχική οικία του Αμερικανού προέδρου στο Χάιντ Παρκ, στη Νέα Υόρκη, το 1945. (AP Photo) 

flashback-sti-15i-aprilioy2
Υπεύθυνες για πολλά εγκλήματα εναντίον των κρατουμένων του ναζιστικού στρατοπέδου συγκεντρώσεως Μπέργκεν-Μπέλσεν, αυτές οι γυναίκες δεσμοφύλακες του τόπου μαρτυρίου πολλών χιλιάδων Εβραίων, Σοβιετικών αιχμαλώτων πολέμου, Πολωνών, καθώς και κρατουμένων άλλων εθνικοτήτων, βρίσκονται πλέον στα χέρια του βρετανικού στρατού, ο οποίος απελευθέρωσε το στρατόπεδο στις 15 Απριλίου του 1945. (AP Photo)