ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 23η Απριλίου

ap_710423067-1

flashback-stin-23i-aprilioy0
Δεκάδες γυναίκες κρατούμενες στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν – Μπέλσεν, πολλές εκ των οποίων άρρωστες και ταλαιπωρημένες από τον τύφο, προσπαθούν να συνέλθουν από τις κακουχίες, την πείνα και την πλήρη υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας που βίωσαν την περίοδο της κράτησης τους, λίγο μετά την απελευθέρωση του στρατοπέδου από τους Βρετανούς, το 1945. (AP Photo)

flashback-stin-23i-aprilioy1
Εκατοντάδες αντικείμενα που συνδέονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με τη θητεία πολλών Αμερικανών στο Βιετνάμ, μεταξύ των οποίων παντός είδους παράσημα, διακριτικά και έγγραφα κατάταξης, ρίχνονται σε έναν τεράστιο σορό από μία ομάδα βετεράνων πολέμου, κατά τη διάρκεια μίας αντιπολεμικής συγκέντρωσης μπροστά από το Καπιτώλιο, το 1971. (AP Photo)

flashback-stin-23i-aprilioy2
Το βρετανικό υπερωκεάνειο "RMS Windsor Castle", το οποίο πραγματοποίησε το παρθενικό του ταξίδι το 1921, προσεγγίζει το λιμάνι του Σαουθάμπτον, με τον πρίγκιπα Γεώργιο να επιστρέφει μαζί του στη Βρετανία, μετά από μία περιοδεία σε χώρες της Αφρικής, το 1934. (AP Photo/Staff/Len Puttnam)

flashback-stin-23i-aprilioy3
Τέσσερις ημέρες μετά τη Βομβιστική Επίθεση της Οκλαχόμα Σίτι (Oklahoma City Bombings), της πιο φονικής τρομοκρατικής ενέργειας σε αμερικανικό έδαφος μέχρι τα χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, η οποία κόστισε τη ζωή σε 168 άτομα, άνδρες της πυροσβεστικής ψάχνουν για επιζώντες στα συντρίμμια του ομοσπονδιακού κτιρίου Alfred P. Murrah, στο κέντρο της Οκλαχόμα Σίτι, στην Οκλαχόμα, το 1995. (AP Photo/David J. Phillip)