ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στη 13η Μαΐου

ap_6805130173

Flashback στη 13η Μαΐου-1
O διάδοχος του νορβηγικού θρόνου, πρίγκιπας Όλαφ, χαιρετάει το συγκεντρωμένο πλήθος που ζητωκραυγάζει κατά την υποδοχή του στο Όσλο, λίγες ημέρες μετά τη γερμανική συνθηκολόγηση και το τέλος της ναζιστικής κατοχής, το 1945. Κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής της Νορβηγίας, ο πρίγκιπας δίαδοχος και ο βασιλιάς της Νορβηγίας, Χάραλντ ο 7ος, ζούσαν εξόριστοι στο Λονδίνο, από όπου και επέστρεψαν μετά το πέρας του πενταετούς γερμανικού ζυγού. (AP Photo)

Flashback στη 13η Μαΐου-2
Το κλίμα αναβρασμού που έχει συνεπάρει το Παρίσι από τις πρώτες μέρες του Μαΐου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, με τα εργατικά συνδικάτα να κηρύττουν γενική απεργία, για να εκφράσουν τη στήριξη τους στο φοιτητικό κίνημα και να καταγγείλουν την κρατική καταστολή και την αστυνομική βία, το 1968. Περίπου ένα εκατομμύριο πολίτες κατέκλυσαν τους δρόμους του Παρισιού, στο μεγαλύτερο μέρος τους εργάτες και φοιτητές, σε μία από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις του Μάη του ΄68. (AP Photo/Eustache Cardenas)

Flashback στη 13η Μαΐου-3
Στιγμιότυπο από την απόπειρα δολοφονίας κατά του Παπά Ιωάννη Παύλου B' στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό, το 1981. Το όπλο που πυροβόλησε τον ποντίφικα διακρίνεται στο αριστερό τμήμα της φωτογραφίας, πάνω από ένα πρόσωπο με μαύρα γυαλιά. (AP Photo)