ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στη 15η Μαΐου

ap_6305151315

Flashback στη 15η Μαΐου-1
Φορώντας τη διαστημική στολή του και φέροντας τον απαραίτητο διαστημικό εξοπλισμό του, ο Αμερικανός αστροναύτης Λερόι Γκόρντον Κούπερ κατευθύνεται προς το διαστημόπλοιο «Faith 7», λίγο πριν την έναρξη της διαστημικής αποστολής «Mercury-Atlas 9», της τελευταίας αποστολής του επανδρωμένου διαστημικού Προγράμματος Μέρκιουρι των ΗΠΑ, στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ, το 1963. Κατά τη διάρκεια των 34 ωρών της αποστολής του, ο Κούπερ, ο νεότερος εκ των αστροναυτών του Προγράμματος Μέρκιουρι, έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πέρασε μία ολόκληρη μέρα στο διάστημα, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε και ο πρώτος άνθρωπος που κοιμήθηκε μακριά από τη Γη. (AP Photo)

Flashback στη 15η Μαΐου-2
Ο πρώην Ιρακινός πρόεδρος Σαντάμ Χουσέιν καταθέτει στη δίκη του, στη βαριά οχυρωμένη «Πράσινη Ζώνη» της Βαγδάτης, αφότου άκουσε τις κατηγορίες που του απήγγειλε ο δικαστής Ραούφ Αμπντέλ-Ραχμάν, το 2006. Ο τελευταίος έκρινε τον πρώην παντοδύναμο άνδρα του Ιράκ ένοχο για πληθώρα δολοφονιών πολιτών, βασανιστήρια γυναικών και παιδιών και την παράνομη σύλληψη 399 σιιτών πολιτών της χώρας, στο πλαίσιο ενός κύματος διώξεων εναντίον του σιιτικού πληθυσμού της χώρας κατά τη δεκαετία του '80. (AP Photo/Marco Di Lauro)

Flashback στη 15η Μαΐου-3
Τα παράθυρα του «Alexander Hall», φοιτητικής εστίας θηλέων στο Κολλέγιο του Τζάκσον του Μισισίπι, έχουν χτυπηθεί από αστυνομικά πυρά κατά τη διάρκεια φυλετικών ταραχών που εκτυλίχθηκαν στους χώρους του κολλεγίου, τα οποιά οδήγησαν στον θάνατο δύο φοιτητών και τον τραυματισμό άλλων δώδεκα, το 1970. Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ ισυριζόμενοι ότι δέχθηκαν πρώτοι πυροβολισμούς από ελεύθερους σκοπευτές, οι οποίοι ήταν ακροβολισμένοι σε σημεία της φοιτητικής εστίας. (AP Photo)