ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στη 17η Μαΐου

ap_7405170205

Flashback στη 17η Μαΐου-1
Τα πλήθη των αμέτρητων φοιτητών έχουν κυριολεκτικά σκεπάσει ένα φορτηγάκι που προσπαθεί να διασχίσει την πλατεία Τιεν Αν Μεν, στο Πεκίνο, κατά τη διάρκεια της μεγάλης φοιτητικής εξέγερσης για τη Δημοκρατία στην πλατεία – σύμβολο του κινεζικού κομμουνιστικού καθεστώτος, το 1989. (AP Photo/Sadayuki Mikami)

Flashback στη 17η Μαΐου-2
Αμερικανοί πεζοναύτες και άνδρες του υγειονομικού τμήματος του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού ανεβάζουν εσπευσμένα τους τραυματίες συναδέλφους τους σε ένα ελικόπτερο, κοντά στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Βιετνάμ, το 1967. (AP Photo)

Flashback στη 17η Μαΐου-3
Τρεις βόμβες εκρήγνυνται η μία μετά την άλλη στην καρδιά του Δουβλίνου, προκαλώντας τον θάνατο 33 πολιτών, στην πλειοψηφία τους γυναικών, στην φονικότερη επίθεση των «Ταραχών», της σεχταριστικής σύγκρουσης Καθολικών – Προτεσταντών στη Βόρεια Ιρλανδία από τα τέλη της δεκαετίας του '60 μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '90, το 1974. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε δύο δεκαετίες αργότερα, το 1993, η παραστρατιωτική προτεσταντική οργάνωση «Εθελοντική Δύναμη του Όλστερ» (Ulster Volunteer Force – UVF). (AP Photo/Peter Winterbach)