ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 20η Μαΐου

ap_270521018

Flashback στην 20η Μαΐου-1
Ένας Ινδός στρατιώτης του βρετανικού στρατού εκτελεί καθήκοντα αντιαεροπορικής κάλυψης των βρετανικών δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή, βάλλοντας κατά αγνώστου στόχου με ένα πολυβόλο τύπου Bren LMG, ενός εκ των δημοφιλέστερων όπλων του βρετανικού πεζικού κατά την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, σε άγνωστη τοποθεσία, το 1941. (AP Photo)

Flashback στην 20η Μαΐου-2
Σε μία «άλλου τύπου» αντιπολεμική κινητοποίηση, χιλιάδες εργάτες, λιμενεργάτες και ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι εκφράζουν τη στήριξη τους στην πολιτική της «Βιετναμοποίησης» (Vietnamization) που ακολουθεί η κυβέρνηση Νίξον στον Πόλεμο του Βιετνάμ, με σκοπό τη σταδιακή απεμπλοκή των ΗΠΑ, το 1970. Συγκεκριμένα, σκοπός της συγκεκριμένης πολιτικής ήταν η υιοθέτηση ενός προγράμματος αύξησης, καλύτερης εξόπλισης και περισσότερης εκπαίδευσης των Νοτιοβιετναμέζικων δυνάμεων, οι οποίες σταδιακά θα αναλάμβαναν έναν όλο και αυξανόμενο πιο ενεργό μάχιμο ρόλο, παράλληλα με τη σταδιακή σταθερή μείωση των μάχιμων Αμερικανών στρατιώτων στη χώρα. (AP Photo)

Flashback στην 20η Μαΐου-3
Ο 25χρονος θρυλικός Αμερικανός αεροπόρος Τσαρλς Λίντμπεργκ έχει μόλις ολοκληρώσει την πρώτη «σόλο» υπερατλαντική πτήση της ιστορίας, έχοντας προσγειωθεί κοντά στο Παρίσι μετά από μία πτήση που ξεκίνησε από το Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης και διήρκεσε 33 και πλέον ώρες, το 1927. Εδώ διακρίνεται το μονοπλάνο του, «Spirit of St Louis», λίγο μετά την προσγείωση του, καθώς πλήθος κόσμου το έχει προσεγγίσει, για να δει από κοντά τον νεαρό «Μοναχικό Αετό». (AP Photo)