ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 22α Μαΐου

ap_6805220362

Flashback στην 22α Μαΐου-1
Αμερικανοί στρατιώτες μεταφέρουν μερικά από τα κλεμμένα έργα τέχνης που βρήκαν στα λάφυρα που είχαν συγκεντρώσει οι στρατιώτες της Βέρμαχτ στο Κάστρο Neuschwanstein, στα σύνορα της Αυστρίας με την Ελβετία, λίγο μετά την κατάληψη του από την 7η Αμερικανική Στρατιά, το 1945. (AP Photo)

Flashback στην 22α Μαΐου-2
H αδερφή και η μητέρα της θρυλικής αεροπόρου Αμέλια Έρχαρτ, καθώς και τα δύο της μικρά ανίψια, κάθονται αναπαυτικά στην αυλή του σπιτιού τους στο Μέντφορντ της Μασαχουσέτης και ακούν τις δηλώσεις της 35χρονης πρωτοπόρου της αεροπορίας στο Ραδιόφωνο του Λονδίνου, μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση της ιστορικής υπερατλαντικής της πτήσης, το 1932. Στις 21 Μαΐου, η Έρχαρτ έγινε η πρώτη γυναίκα που διέσχισε μόνη της αεροπορικώς τον Ατλαντικό, προσγειώνοντας επιτυχώς το αεροπλάνο της στο Λονδίνο, μετά από μία πτήση διάρκειας 15 ωρών που ξεκίνησε από το Χάρμπορ Γκρέις του Νιουφάουντλαντ του Καναδά. (AP Photo)

Flashback στην 22α Μαΐου-3
O λοχαγός Τσαρλς Σπίταλ Ρομπ του Σώματος των Πεζοναυτών, γαμπρός του Αμερικανού προέδρου Λίντον Τζόνσον (σύζυγος της κόρης του, Λίντα Μπερντ Τζόνσον), κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Πόλεμο του Βιετνάμ, κοντά στην πόλη Ντα Νανγκ, στο κεντρικό Βιετνάμ, το 1968. (AP Photo/Eddie Adams)