ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 23η Μαΐου

ap_340523035

flashback-stin-23i-ma-oy0
Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί γύρω από το γεμάτο τρύπες αυτοκίνητο των Μπόνι Πάρκερ και Κλάιντ Μπάροου, του θρυλικού διαβόητου ζεύγους ληστών που μαζί με τη συμμορία του τρομοκρατούσε τις μεσοδυτικές και νότιες πολιτείες των ΗΠΑ στις αρχές της δεκαετίας του '30, λίγο μετά την αστυνομική ενέδρα που σήμανε το τέλος της εγκληματικής τους δράσης και τον θάνατο τους, στην Αρκάντια της Λουιζιάνα, το 1934. (AP Photo)

flashback-stin-23i-ma-oy1
Κτίρια στην πόλη Μάιμιο της της Μιανμάρ, περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Μανταλέι, έχουν τυλιχθεί στις φλόγες μετά από μία αεροπορική επιδρομή της πολεμικής αεροπορίας της Αυτοκρατορικής Ιαπωνίας, κατά τη διάρκεια της ιαπωνικής εισβολής της βρετανικής αποικίας, το 1942. (AP Photo)

flashback-stin-23i-ma-oy2
Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' του Ηνωμένου Βασιλείου επιθεωρεί τους άνδρες του Βασιλικού Σύνταγματος Πυροβολικού που υπηρετούν στη Δυτική Γερμανία, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης στη χώρα, στο Ντόρτμουντ, το 1984. Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' διαθέτει το τιμητικό αξίωμα του επικεφαλής του συγκεκριμένου τμήματος του βρετανικού στρατού (Captain General). (AP Photo/Heinz Ducklau)

flashback-stin-23i-ma-oy3
Η σορός του Χάινριχ Χίμλερ, αρχηγού των SS και κύριου ηθικού αυτουργού της «Τελικής Λύσης» και του Ολοκαυτώματος, κείτεται σε αίθουσα ιατρικών εξετάσεων του βρετανικού στρατού στην πόλη Λύνεμπουργκ της Γερμανίας, το 1945. Ο Χίμλερ αυτοκτόνησε με μία κάψουλα κυανίου κατά τη διάρκεια εξέτασης του από Βρετανό γιατρό και λίγο πριν ξεκινήσει η ανάκριση του από τις βρετανικές στρατιωτικές αρχές. (AP Photo)