ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 24η Μαΐου

ap_91010101383

flashback-stin-24i-ma-oy0
Με σημαίες του Λιβάνου, της Σοβιετικής Ένωσης και του Κομμουνιστικού Κόμματος του Λιβάνου, ένοπλα μέλη του τελευταίου γυρνούν τους δρόμους της πόλης Μαρτζαγιούν, στο νότιο Λίβανο, πανηγυρίζοντας για την αποχώρηση και των τελευταίων στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ από την περιοχή, η οποία βρισκόταν υπό ισραηλινή κατοχή επί σχεδόν δύο δεκαετίες. (AP Photo/Enric Marti)

flashback-stin-24i-ma-oy1
Μία λαοθάλασσα περίπου 800.000 ατόμων έχει κατακλύσει τη Γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ (Golden Gate Bridge) για τον εορτασμό της 50ης επετείου από την οικοδόμηση της κρεμαστής γέφυρας, ενός από τα «σύγχρονα θαύματα του κόσμου», στο Σαν Φρανσίσκο, το 1987. (AP Photo/Doug Atkins)

flashback-stin-24i-ma-oy2
Μετά από 13 χρόνια εργασιών, ένα από τα σύμβολα της Νέας Υόρκης και των Ηνωμένων Πολιτειών, η Γέφυρα του Μπρούκλιν, o συνδετικός κρίκος του Μανχάταν και του Μπρούκλιν πάνω από τον ποταμό East River, είναι πλέον ανοιχτή για χρήση στους πολίτες, το 1883. Στη φωτογραφία, πολίτες απολαμβάνουν τον περίπατο τους κατά μήκος της κρεμαστής γέφυρας, το 1891. (AP Photo)

flashback-stin-24i-ma-oy3
Μαζεμένοι Γάλλοι πολίτες παρακολουθούν το τηλεοπτικό διάγγελμα του Γάλλου προέδρου Σαρλ Ντε Γκωλ προς τον γαλλικό λαό, με το οποίο ο ηγέτης της «Ελεύθερης Γαλλίας» κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο προσπάθησε να πάρει ξανά με το μέρος του την κοινή γνώμη, κατά τη διάρκεια των κοινωνικών αναταραχών των ημερών του «Γαλλικού Μάη», το 1968. (AP Photo)