ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 29η Μαΐου

ap_234074386139

flashback-stin-29i-ma-oy0
O Νεοζηλανδός ορειβάτης Έντμουντ Χίλαρι και ο Νεπαλέζος οδηγητής του, Τένσινγκ Νόργκει, μέλος του ορεινού λαού των Σέρπα, των φημισμένων οδηγών και αχθοφόρων των Ιμαλαΐων, παίρνουν το πρωινό τους σε κάποια περιοχή της Κατμαντού, περίπου ένα μήνα μετά την κατάκτηση της κορυφής του όρους Έβερεστ, το 1953. Ο Χίλαρι και ο Νόργκει πάτησαν την κορυφή του Έβερεστ στις 29 Μαΐου και έγιναν οι πρώτοι άνθρωποι που κατέκτησαν την ψηλότερη κορυφή του κόσμου. (AP Photo)  

flashback-stin-29i-ma-oy2
Νοτιοβιετναμέζοι πεζοναύτες μεταφέρουν με φορείο τον βαριά τραυματισμένο συνάδελφο τους, ο οποίος χτυπήθηκε από τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών των Βιετκόνγκ που είχαν παρεισφρήσει στην πρωτεύουσα του Νότιου Βιετνάμ, στη Σαϊγκόν, το 1968. (AP Photo/Eddie Adams)

flashback-stin-29i-ma-oy4
Μία μεγάλη «μπάλα» καπνού αναδύεται από την εκπυρσοκρότηση ενός βαρέος όπλου του γαλλικού στρατού, κατά τη διάρκεια της Μάχης της Δουνκέρκης, στο βορειότερο λιμάνι της Γαλλίας, στο Στενό της Μάγχης, το 1940. (AP Photo)

flashback-stin-29i-ma-oy6
Ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ισραήλ, Σιμόν Αγκρανάτ, διαβάζει την απόφαση του δικαστικού σώματος σχετικά με τη θανατική καταδίκη του λεγόμενου «αρχιτέκτονα του Ολοκαυτώματος», Άντολφ Άιχμαν, και την αίτηση χάριτος που υπέβαλε ο τελευταίος, στην Ιερουσαλήμ, το 1962. Το Ανώτατο Δικαστήριο καταδίκασε τον Άιχμαν σε θάνατο δια απαγχονισμού για δεκαπέντε αδικήματα, μεταξύ των οποίων εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και του εβραϊκού λαού. (AP Photo)