ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 31η Μαΐου

ap_610531059

flashback-stin-31i-ma-oy0
Ένα αμερικανικό βομβαρδιστικό μεσαίου βεληνεκούς τύπου Martin B-26 Marauder ελευθερώνει μία «βροχή» 26 βομβών πάνω από στρατιωτικές εγκατάστασεις του Τρίτου Ράιχ στην κατεχόμενη Γαλλία, μόλις μία εβδομάδα πριν από τη συμμαχική απόβαση στη Νορμανδία, το 1944. (AP Photo)

flashback-stin-31i-ma-oy2
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι και ο Γάλλος ομόλογος του Σαρλ Ντε Γκωλ συνομιλούν μετά την ολοκλήρωση του επίσημου γεύματος που έδωσε η γαλλική προεδρία προς τιμήν του προέδρου των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Γαλλία, το 1961. (AP Photo)

flashback-stin-31i-ma-oy4
Οι ηθοποιοί Ρόμπερτ Βάγκνερ και Νάταλι Γουντ παρουσιάζουν τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών του 1976, ο οποίος πήγε στην θρυλική ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε, «Ο Ταξιτζής». Δεξιά από τους δύο ηθοποιούς στέκεται ο Μάικλ Φίλιπς, παραγωγός της ταινίας του Σκορσέζε, ο οποίος και παρέλαβε το βραβείο. Ωστόσο, η προβολή της ταινίας στο φεστιβάλ έγινε δεκτή με ανάμικτες αντιδράσεις από το κοινό, καθώς ένα μέρος των θεατών αντέδρασε με γιουχαΐσματα στην υπερβολικά βίαιη κορύφωφη της ταινίας. (AP Photo/Jean-Jacques Levy)