ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στη 15η Ιουλίου

ap_7407180186

Flashback στη 15η Ιουλίου-1
Κατ' εντολή της Χούντας του Δημήτριου Ιωαννίδη στην Αθήνα, οι συνδυασμένες δυνάμεις της κυπριακής Εθνικής Φρουράς, της ΕΛΔΥΚ και της παραστρατιωτικής ακροδεξιάς οργάνωσης ΕΟΚΑ Β' πραγματοποιούν πραξικόπημα κατά του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπίσκοπου Μακαρίου Γ', με σκοπό την ένωση της μεγαλονήσου με την Ελλάδα, το 1974. Μετά από σκληρές συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων των πραξικοπηματιών και του πιστού στον Μακάριο Εφεδρικού Σώματος της Αστυνομίας, το πραξικόπημα κατάφερε να επιβληθεί, ορκίζοντας πρόεδρο τον βουλευτή Νικόλαο Σαμψών. Εδώ, δύο τεθωρακισμένα οχήματα της Εθνικής Φρουράς έχουν στήσει οδόφραγμα κοντά στο ξενοδοχείο Χίλτον στη Λευκωσία, κατά τη διάρκεια των ωρών μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος. (AP Photo/FH)

Flashback στη 15η Ιουλίου-2
Η εξουσία του παντοδύναμου Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κρέμεται από μία κλωστή, καθώς ομάδα στρατιωτικών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων εκδηλώνει πραξικόπημα εναντίον του κατά τις βραδυνές ώρες της 15ης Ιουλίου και τις πρώτες πρωινές της 16ης Ιουλίου, το 2016. Η απόπειρα δίηρκεσε περίπου μέχρι το μεσημέρι της 16ης Ιουλίου, όταν και διαπιστώθηκε η οριστική της αποτυχία, αφήνοντας πίσω της 265 νεκρούς και οδηγώντας σε σκλήρυνση της στάσης του ήδη αυταρχικού τουρκικού καθεστώτος. (AP Photo/Emrah Gurel)

Flashback στη 15η Ιουλίου-3
Ο πόλεμος τελειώνει πριν καλά καλά αρχίσει για αυτούς τους Γερμανούς στρατιώτες, οι οποίοι με την ιδιότητα πλέον των αιχμαλώτων πολέμου μεταφέρονται σε καναδικά στρατόπεδα αιχμαλώτων στο Κεμπέκ, λίγο μετά τη μεταφορά τους στον Καναδά από την Αγγλία, το 1940. (AP Photo)

Flashback στη 15η Ιουλίου-4
Η σημαία της Βέρμαχτ με τον αγκυλωτό σταυρό κυματίζει στον ουρανό της νήσου Τζέρσεϊ, του μεγαλύτερου εκ των Αγγλονορμανδικών Νησιών, στο στενό της Μάγχης, λίγο μετά την κατάληψη του από τον γερμανικό στρατό, το 1940. Οι Αγγλονορμανδικές Νήσοι υπήρξαν το μοναδικό τμήμα των Βρετανικών Νησιών που βρέθηκε υπό γερμανική κατοχή την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. (AP Photo)