ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στη 16η Ιουλίου

ap_6907160706

Flashback στη 16η Ιουλίου-1
Παραμονές της λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η πυρηνική δοκιμή «Trinity» στην έρημο Αλαμαγκόρδο, στο Νέο Μεξικό, θα αλλάξει ολοκληρωτικά τα δεδομένα διεξαγωγής των πολεμικών συρράξεων, κάτι το οποίο θα φανεί με εμφατικό τρόπο λιγότερο από ένα μήνα αργότερα, με τη ρίψη των δύο ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, το 1945. Οι δύο ατομικές βόμβες δημιούργησαν ένα «προηγούμενο τρόμου», ο φόβος της επανάληψης του οποίου καθόρισε την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και την ισορροπία δυνάμεων της μεταπολεμικής περιόδου. (AP Photo)

Flashback στη 16η Ιουλίου-2
Ο κυβερνήτης της διαστημικής αποστολής Απόλλων 11, Νιλ Άρμστρονγκ, χαμογελάει στην κάμερα με ένα ύφος αυτοπεποίθησης, καθώς κατευθύνεται μαζί με τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος της αποστολής, Μάικλ Κόλινς και Μπαζ Όλντριν, στον πύραυλο Saturn V, ο οποίος θα εκτοξευτεί με προορισμό το Σελήνη, στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο νησί Μέριτ της Φλόριντα, το 1969. Πέντε μέρες αργότερα, «ένα μικρό βήμα» του Άρμστρονγκ θα σημάνει «ένα μεγάλο άλμα για την ανθρωπότητα», καθώς ο κυβερνήτης της θρυλικής αποστολής θα γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα πατήσει το πόδι του στο φεγγάρι. (AP Photo)

Flashback στη 16η Ιουλίου-3
O υποψήφιος πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Μπιλ Κλίντον, σηκώνει στον αέρα την κόρη του, Τσέλσι, κατά τη διάρκεια των ξέφρενων πανηγυρισμών για τη λήψη του χρίσματος των Δημοκρατικών από τον Αμερικανό πολιτικό και μετέπειτα πρόεδρο των ΗΠΑ, στο Εθνικό Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, στη Νέα Υόρκη, το 1992. Μαζί με τον υποψήφιο πρόεδρο και την κόρη του πανηγυρίζουν ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Αλ Γκορ, και οι σύζυγοι των δύο υποψηφίων, Τίπερ Γκορ και Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον. (AP Photo/Stephan Savoia) 

Flashback στη 16η Ιουλίου-4
Υπό την εντυπωσιακή φωταψία που έχει δημιουργήσει το πλήθος πυροτεχνημάτων, προβολέων και πυρσών, το HMS Renown, ηγετικό πολεμικό πλοίο του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, κατευθύνεται μαζί με άλλα πλοία του βρετανικού στόλου προς τις ακτές του Σπίτχεντ, όπου θα λάβει χώρα η καθιερωμένη Βασιλική Επιθεώρηση του στόλου της Μεγάλης Βρετανίας, το 1935. (AP Photo/Staff/Len Puttnam)