ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στη 17η Ιουλίου

ap_450723012

Flashback στη 17η Ιουλίου-1
Οι παίκτες της Σελεσάο πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τέταρτου Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, λίγο μετά την επικράτηση τους επί της Ιταλίας στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, ο οποίος κρίθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι (3-2),  μετά το «λευκό σκορ» της κανονικής διάρκειας και της παράτασης, στην Πασαντένα της Καλιφόρνιας, το 1994. (AP Photo/Hans Deryk)

Flashback στη 17η Ιουλίου-2
Ξεκινάει στην πόλη του Πότσνταμ, πρωτεύουσα του γερμανικού κρατιδίου του Βρανδεμβούργου, η τελευταία διάσκεψη των «Τριών Μεγάλων» (Big Three), στην οποία οι Σύμμαχοι έλαβαν σημαντικές αποφάσεις για το ευρωπαϊκό μεταπολεμικό τοπίο, την τύχη της ηττημένης και ισοπεδωμένης Γερμανίας και την εγκαθίδρυση και διατήρηση της ειρήνης στην Ευρώπη, το 1945. Στη φωτογραφία, ο γενικός γραμματέας του Κόμμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης, Ιωσήφ Στάλιν, ο Αμερικανός πρόεδρος Χάρι Τρούμαν και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ (θα αντικατασταθεί στην πορεία της διάσκεψης από τον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό Κλέμεντ Άτλι) έχουν στήσει ένα μικρό «πηγαδάκι» μαζί με τους διερμηνείς τους, λίγο πριν την έναρξη των επίσημων διαδικασιών της διάσκεψης. (AP Photo/U.S. Navy)

Flashback στη 17η Ιουλίου-3
Ο υποψήφιος πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και μετέπειτα πρόεδρος των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρήγκαν, έχει μόλις αποδεχθεί το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ενώπιον χιλιάδων μελών και οπαδών του κόμματος, στο Ρεπουμπλικανικό Εθνικό Συνέδριο, στο Ντιτρόιτ, το 1980. (AP Photo/Rusty Kennedy)

Flashback στη 17η Ιουλίου-4
Το θεματικό πάρκο των στούντιο του Γουώλτ Ντίσνεϋ στο Άναχαϊμ της Καλιφόρνιας, η επονομαζόμενη Ντίσνεϋλαντ, ανοίγει τις πύλες της στο κοινό, διευρύνοντας τον μαγικό κόσμο ψυχαγωγίας της Disney, το 1955. Εδώ, λίγες μέρες αργότερα, μερικά μικρά παιδιά που επίσκεπτονται για πρώτη φορά τη Ντίσνεϋλαντ, «ταξιδεύουν» με ένα τρένο της Άγριας Δύσης, κατά τη διάρκεια της ξενάγησης τους στο ντισνεϋκό πάρκο. (AP Photo/Edward Kitch)