ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στη 18η Ιουλίου

ap_760718075

Flashback στη 18η Ιουλίου-1
Η θρυλική Ρουμάνα αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, Νάντια Κομανέτσι, μία από τις σημαντικότερες αθλήτριες στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, στέκεται μπροστά από τον πίνακα του σκορ, λίγο μετά την ολοκλήρωση κάποιας από τις εντυπωσιακές και «τέλειες» ρουτίνες της, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μοντρεάλ, το 1976. Σε ηλικία μόλις 14 ετών, η Κομανέτσι άφησε άφωνο το παγκόσμιο φίλαθλο κοινό, κερδίζοντας τρία χρυσά μετάλλια και σημειώνοντας τη μεγαλύτερη βαθμολογία όλων των εποχών στο αγώνισμα των παράλληλων μπαρών. (AP Photo)

Flashback στη 18η Ιουλίου-2
Ο κορυφαίος ίσως ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, ευρύτερα γνωστός ως Πελέ, δίνει το τελευταίο του διεθνές παιχνίδι με τη φανέλα της Εθνικής Βραζιλίας, ενάντια στην εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, το 1971. Με τη Σελεσάο, ο Πελέ κατέκτησε τρία Παγκόσμια Κύπελλα (1958, 1962,1970), όντας ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του θεσμού, που κατάφερε να φτάσει εις τριπλούν στην κορυφή του κόσμου. (AP Photo)

Flashback στη 18η Ιουλίου-3
Ο πρόξενος της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Τεχεράνη, Ρίτσαρντ Κουίν, χαμογελάει, κρατώντας ένα μπουκέτο λουλούδια, που του προσφέρθηκε κατά την άφιξη του στην αεροπορική βάση Andrews, κοντά στην Ουάσιγκτον, μετά την απελευθέρωση του στο Ιράν, το 1980. Ο Κουίν υπήρξε ένας από τους 66 ομήρους των επαναστατών ισλαμιστών φοιτητών στην Τεχεράνη, στο πλαίσιο της διπλωματικής κρίσης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν που έμεινε γνωστή ως η «Κρίση των Ομήρων», η οποία διήρκεσε από τις 4 Νοεμβρίου του 1979 μέχρι τις 20 Ιανουαρίου του 1981.(AP Photo/Jeff Taylor)