ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 26η Ιουλίου

ap_7207260337

flashback-stin-26i-ioylioy0
Έφηβοι της Χιτλερικής Νεολαίας προβάρουν την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στο Βερολίνο, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων, μπροστά από τον καθεδρικό ναό του Βερολίνου (Berliner Dom), το 1936. (AP Photo)

flashback-stin-26i-ioylioy1
Ο Μικ Τζάγκερ γιορτάζει τα 29α γενέθλια του την ημέρα της ολοκλήρωσης μίας σχεδόν δίμηνης περιοδείας των Rolling Stones στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τον frontman του συγκροτήματος να σβήνει τα κεράκια μίας τεράστιας τούρτας υπό έναν «κατακλυσμό» από μπαλόνια και κομφετί, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συναυλίας της περιοδείας στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν, στη Νέα Υόρκη, το 1972. Η περιοδεία έγινε εν μέρει για την προώθηση του τελευταίου άλμπουμ του συγκροτήματος, «Exile on Main St.», ενώ υπήρξε η πρώτη επίσκεψη των Stones στις ΗΠΑ μετά την επεισοδιακή «Δωρεάν Συναυλία του Άλταμοντ» το 1969, η οποία έμεινε στην ιστορία για τη βία της συμμορίας των «Hell's Angels» και τους τέσσερις θανάτους που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της. (AP Photo)

flashback-stin-26i-ioylioy2
Ο διάσημος Αμερικανός εικαστικός Άντι Γουόρχολ συνομιλεί με τον θρύλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Έντσον Αράντες Ντο Νασιμέντο, γνωστό σε όλους μας ως Πελέ, τη χρονιά της απόσυρσης του τελευταίου από την ενεργό δράση, το 1977. Ο πρωτοπόρος του κινήματος της Ποπ Αρτ φωτογράφισε τον Πελέ, σκοπεύοντας στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει τη φωτογραφία του στο πορτρέτο του ποδοσφαιριστή που είχε σκοπό να φιλοτεχνήσει. (AP Photo/Claudia Larson)