ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 30η Ιουλίου

ap_300730010

Flashback στην 30η Ιουλίου-1
Η Αγγλία επικρατεί της Γερμανίας με 4-2 και κατακτά το πρώτο και μοναδικό Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου της ιστορίας της, στο στάδιο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου, το 1966. Εδώ, μία ημέρα αργότερα, οι παίκτες της ομάδας επιδεικνύουν το τρόπαιο κατά τη διάρκεια μίας δεξίωσης προς τιμήν τους στα τηλεοπτικά στούντιο της Ανεξάρτητης Τηλεόρασης στην πόλη Έλστρι, με «τροπαιοφόρους» τον αρχηγό της εθνικής ομάδας, Μπόμπι Μουρ, και τον τεχνικό διευθυντή Αλφ Ράμσεϊ. (AP Photo)

Flashback στην 30η Ιουλίου-2
Η μεγάλη ηττημένη του πρώτου τελικου στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, εθνική ομάδα της Αργεντινής, φωτογραφίζεται λίγο πριν από την έναρξη του μεγάλου τελικού του Μουντιάλ της Ουρουγουάης, της παρθενικής διοργάνωσης του κορυφαίου ποδοσφαιρικού θεσμού του πλανήτη, στο Μοντεβιδέο, το 1930. Η Αργεντινή ηττήθηκε με 4-2 από την οικοδέσποινα Ουρουγουάη, μία από τις πιο ισχυρές εθνικές ομάδες της «παλιάς εποχής» της διοργάνωσης, η οποία κατέκτησε το πρώτο από τα δύο Παγκόσμια Κύπελλα της ιστορίας της. (AP Photo)

Flashback στην 30η Ιουλίου-3
Η άνετη προέλαση του γερμανικού στρατού στα εδάφη της Σοβιετικής Ένωσης κατά τους πρώτους μήνες της «Επιχείρησης Μπαρμπαρόσα» συνοδεύεται από την αιχμαλωσία χιλιάδων Ρώσων στρατιωτών, οι οποίοι ακολούθως βρέθηκαν σε στρατόπεδα αιχμαλώτων πίσω από τις γερμανικές γραμμές, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 1941. Εδώ, σε μία φωτογραφία από τις 30 Ιουλίου, χιλιάδες Ρώσοι αιχμάλωτοι πολέμου αναμένουν την τύχη τους σε κάποιο κάποιο άγνωστο στρατόπεδο αιχμαλώτων, ενώ η Βέρμαχτ συνεχίζει ακάθεκτη την προέλαση της στη σοβιετική ενδοχώρα. (AP Photo)