ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 5η Σεπτεμβρίου

ap_7209050199

Flashback στην 5η Σεπτεμβρίου-1
Η 15χρονη Αφροαμερικανή μαθήτρια Ντόροθι Κάουντς περπατάει απτόητη στον δρόμο της για το σχολείο, αγνοώντας τους χλευασμούς και τις κοροϊδίες των λευκών συμμαθητών της, την ημέρα της έναρξης της σχολικής χρονιάς, το 1957. Η Κάουντς υπήρξε η πρώτη Αφροαμερικανή μαθήτρια που εγγράφηκε στο Λύκειο Χάρντινγκ της πόλης Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα, τρία χρόνια μετά κήρυξη της αντισυνταγματικότητας των νόμων που επέτρεπαν τον φυλετικό διαχωρισμό στα σχολεία των Ηνωμένων Πολιτειών. (AP Photo/Douglas Martin)

Flashback στην 5η Σεπτεμβρίου-2
Κατά τη διάρκεια της δεύτερης βδομάδας διεξαγωγής τους, οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 1972 βάφονται κόκκινοι, καθώς 11 αθλητές της ισραηλινής ολυμπιακής ομάδας θα σκοτωθούν στο πλαίσιο της ομηρίας τους στο Ολυμπιακό Χωριό από την αραβική τρομοκρατική οργάνωση «Μαύρος Σεπτέμβρης», στο Μόναχο το 1972. Δυο εκ των αθλητών δολοφονήθηκαν από τους τρομοκράτες κατά την επίθεση των τελευταίων στο Ολυμπιακό Χωριό, ενώ οι υπόλοιποι εννέα έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης επέμβασης της αστυνομίας για την απελευθέρωση τους. Στο επεισοδίο που σημειώθηκε σκοτώθηκαν ακόμη ένας αστυνομικός και πέντε από τους απαγωγείς. Εδώ, ένα μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης στέκεται με το πρόσωπο του καλυμμένο στο μπαλκόνι του κτίριου, στο οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη η ομηρία των Ισραηλινών αθλητών. (AP Photo/Kurt Strumpf)

Flashback στην 5η Σεπτεμβρίου-3
Σκοτώνοντας τον οδηγό και τους τρεις αστυνομικούς της προσωπικής του ασφάλειας, η γερμανική ακροαριστερή τρομοκρατική οργάνωση «Φραξία Κόκκινος Στρατός» (RAF) καταφέρνει να απαγάγει τον Χανς Μάρτιν Σλέιερ, πρόεδρο δύο πανίσχυρων σωματείων βιομηχάνων της Δυτικής Γερμανίας, το 1977. Η άρνηση της γερμανικής κυβέρνησης να διαπραγματευτεί με τους τρομοκράτες, οι οποίοι ζητούσαν την απελευθέρωση δέκα έγκλειστων μελών του «Κόκκινου Στρατού» από τη φυλακή Στάμχαϊμ της Στουτγκάρδης, οδήγησε τελικώς στη δολοφονία του Σλέιερ ενάμιση μήνα αργότερα. Η φωτογραφία είναι από τη σκηνή του εγκλήματος, λίγο μετά το αιματηρό περιστατικό και την απαγωγή του ισχυρού άνδρα της γερμανικής βιομηχανίας. (AP Photo/Heinz Ducklau)