ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στη 10η Σεπτεμβρίου

ap_6409100267

Flashback στη 10η Σεπτεμβρίου-1
Με εμφανή σημάδια κακομεταχείρισης στο σώμα και τον φόβο για το τι τους επιφυλάσσει το αύριο ζωγραφισμένο στα πρόσωπα τους, οι τρεις αυτοί Βέλγοι δωσίλογοι αναμένουν τη δίκη τους για προδοσία και άλλες κατηγορίες σχετιζόμενες με τη δράση τους κατά την περίοδο της κατοχής, λίγο μετά τη σύλληψη τους από το αντιστασιακό Μέτωπο Ανεξαρτησίας του Ναμύρ, στην πρωτεύουσα της περιοχής της Βαλλωνίας, στο νότιο Βέλγιο, το 1944. (AP Photo/Peter J Carroll)

Flashback στη 10η Σεπτεμβρίου-2
Προκρίνοντας έναν πιο «τραχύ» και «θρασύ» ήχο, βασισμένο στο αμερικάνικο R&B της δεκαετίας του '40 και του '50, στα τρία πρώτα άλμπουμ τους, οι Ρόλινγκ Στόουνς θα επικρατήσουν του πιο «μελωδικού» αντίπαλου δέοντος των «Σκαθαριών», και θα αναδειχθούν «κορυφαίο ποπ συγκρότημα της χρονιάς» από τους αναγνώστες του δημοφιλούς μουσικού περιοδικού Melody Maker, το 1964. Εδώ, οι Τσάρλι Ουάτς, Μικ Τζάγκερ, Μπιλ Ουάιμαν, Κιθ Ρίτσαρντς, Μπράιαν Τζόουνς δειπνούν σε πολυτελές ξενοδοχείο του Λονδίνου, κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου για τη βράβευση τους από το εβδομαδιαίο περιοδικό. (AP Photo/Staff/Dear)

Flashback στη 10η Σεπτεμβρίου-3
Η κήρυξη του πολέμου εναντίον της Γερμανίας πριν από λίγες μόλις ημέρες, δεν πτοεί αυτές τις νεαρές αυτές Αγγλίδες, οι οποίες δεν διατίθενται να θυσιάσουν τα τελευταία τους μπάνια στη θάλασσα, ο κόσμος να χαλάσει, κάπου στη νότια ακτή του Ηνωμένου Βασιλείου, το 1939. Ωστόσο, τα δεδομένα είναι τώρα διαφορετικά, καθώς τα απαραίτητα αξεσουάρ της παραλίας συνοδεύει ένα περίεργο τετράγωνο τσαντάκι με την αναγκαία ατομική αντιασφυξιογόνα μάσκα στο εσωτερικό του, αντικείμενο απαραίτητο για κάθε πολίτη σε περίπτωση επίθεσης του εχθρού εναντίον του αστικού ιστού και του άμαχου πληθυσμού μιας χώρας. (AP Photo)