ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 24η Οκτωβρίου

ap_291024025

Flashback στην 24η Οκτωβρίου-1
«Μαύρη Πέμπτη» ξημερώνει στις Ηνωμένες Πολιτείες, με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης να υφίσταται το ισχυρότερο πλήγμα της ιστορίας του, βλέποντας τον δείκτη Dow Jones να υποχωρεί από τη μία μέρα στην άλλη κατά 12 ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες σε μία συνεδρίαση, το 1929. Ήταν η μέρα του μεγάλου κραχ της Γουόλ Στριτ, το οποίο θα βυθίσει τις ΗΠΑ στην εποχή της «Μεγάλης Ύφεσης», τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της ιστορίας τους, η οποία θα συμπαρασύρει μαζί της το μεγαλύτερο μέρος του δυτικού κόσμου, οξύνοντας τις ήδη υπάρχουσες κοινωνικές εντάσεις των ταραγμένων χρόνων του Μεσοπολέμου. A.P.

Flashback στην 24η Οκτωβρίου-2
«Θα συναντηθούμε ξανά στην Πόλη του Μεξικό, το 1968», αναγράφει μία μεγάλη φωτεινή επιγραφή στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ανανεώνοντας το καθιερωμένο ραντεβού του φίλαθλου κόσμου της υφηλίου, το 1964. A.P.

Flashback στην 24η Οκτωβρίου-3
Ο σπουδαίος ποιητής και διπλωμάτης Γιώργος Σεφέρης βραβεύεται με το Νόμπελ Λογοτεχνίας από τη Σουηδική Βασιλική Ακαδημία των Επιστημών και γίνεται ο πρώτος Έλληνας που τιμάται με το βραβείο Νόμπελ, το 1963. «Επελέγη δια το υπέροχον λυρικόν ύφος του, που είναι εμπνευσμένο από εν βαθύ αίσθημα δια το ελληνικόν πολιτιστικόν ιδεώδες», είχε ανακοινώσει η Ακαδημία κατά την ανακοίνωση της βράβευσης του, στις 24 Οκτωβρίου.