Υψηλή γαστρονομία στο σπίτι

Μπορεί τα εστιατόρια να είναι κλειστά ή να λειτουργούν με περιορισμούς αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι σεφ σταματούν να μαγειρεύουν. Απλά βρήκαν άλλο τρόπο να δημιουργούν πιάτα και να τα δίνουν στους πελάτες τους. Ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin, James Knappett, μπορεί να μην σερβίρει το φαγητό του στο εστιατόριό του στο Λονδίνο γιατί είναι κλειστό, μπορεί όμως να το φέρει σπίτι σας. Δίνοντας την παραγγελία σας έγκαιρα μπορεί να παραλάβετε συσκευασμένο ένα μενού 7 πιάτων ή 11, με την προοπτική ότι η παραγγελία σας θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή τα μεσάνυχτα για να παραδοθεί την Παρασκευή το βράδυ, πάντα στο Λονδίνο. REUTERS/Simon Dawson

Την δυνατότητα να συντηρήσει το προσωπικό της θέλησε η εταιρία Pizza Pilgrims μιας και δεν λειτουργούν λόγω του κορωνοϊού και δημιούργησε το κουτί Pizza in the Post. Μέσα του έχει όλα τα υλικά για να φτιάξει κανείς δυο πίτσες μαργαρίτα με την ιδιαιτερότητα ότι ψήνονται στο τηγάνι της κουζίνας και φυσικά μπορεί κανείς να βρει στο ίντερνετ βιντεάκια για το νόστιμο μαγείρεμά της. Ολα αυτά και πάλι στο Λονδίνο. REUTERS/Peter Nicholls

Στην περίοδο των lockdown όλοι κάναμε άλματα σε ότι αφορά την τεχνολογία. Από τις «αγκυλώσεις» και περιορισμούς στην τεχνολογία που είχε θέσει ο καθένας μας και καταρρίφθηκαν λόγω αναγκών και επικοινωνίας, μέχρι τις εξελίξεις που έρχονται από εκεί που δεν τις περιμένεις. Οπως το εικονιζόμενο ρομπότ που κάνει εξετάσεις σε ασθενείς με σκοπό να διαγνώσει αν πάσχουν από κορωνοϊό ή όχι και είναι δημιούργημα ενός μηχανικού από την Αίγυπτο. Ο 26χρονος Mahmoud El Komy, δημιούργησε το ρομπότ με σκοπό να προστατεύσει τους υγειονομικούς από τον κορωνοϊό. REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

«Λιγότερο προνομιούχα» χαρακτηρίζει η λεζάντα τα εικονιζόμενα παιδιά με αφορμή το σχολείο Sangharsh Vidya Kendra που τους παρέχει δωρεάν εκπαίδευση για δυο ημέρες της εβδομάδας στο Jammu της Ινδίας. AP Photo/Channi Anand