Καμία σχέση με τα Θεοφάνια

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και εσείς έχετε αναρωτηθεί γιατί οι Νορβηγοί βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στον κόσμο, τότε η φωτογραφία σας αποκαλύπτει μια από τις αιτίες. Μετά από την καυτή σάουνα που υπάρχει στο λιμάνι της πόλης, μια βουτιά στα παγωμένα και κατάμαυρα νερά, είναι μια από τις καταγεγραμμένες αιτίες της ευδαιμονίας τους (σύμφωνα πάντα με τους Νορβηγούς). AP Photo/Daniel Cole

Καμία σχέση με τα Θεοφάνια-1

REUTERS/Manuel Silvestri

Ο αγώνας

Ντυμένοι με σκουφάκια, φουστάνια και πλεκτές ρομπίτσες σαν την «La befana» την γριά μάγισσα που κερνά τα καλά παιδιά γλυκά και τα κακά κάρβουνο, είναι οι συμμετέχοντες στην ετήσια ρεγκάτα με αφορμή τα Θεοφάνια στην Βενετία.

Καμία σχέση με τα Θεοφάνια-2

 EPA/ADAM VAUGHAN

Haxey Hood

Από το 2020 δεν έχει διοργανωθεί η τοπική γιορτή στο Lincolnshire. Σύμφωνα με την τοπική παράδοση που κρατά από τον 14αιώνα, η Λαίδη Μόουμπρεϊ καθώς έκανε την βόλτα με το άλογό της ο αέρας πήρε το μεταξωτό της μαντίλι. 13 εργάτες που ήταν παρώντες στο συμβάν έτρεξαν να κυνηγήσουν το μαντήλι που έσπρωχνε ο αέρας με έναν από αυτούς να το πιάνει. Ο ντροπαλός εργάτης το παρέδωσε σε άλλον πιο θαρραλέο να το δώσει στην Λαίδη με την παράδοση να δημιουργεί το «μαύρισμα του χαζού». Μάλιστα η Λαίδη διασκέδασε τόσο με το τους ταλαίπωρους χωρικούςπου χάρισε και την έκταση που έλαβε χώρα το συμβάν για να το αναπαριστούν κάθε χρόνο.

Καμία σχέση με τα Θεοφάνια-3

 EPA/MARTIN DIVISEK

Το τέλος

Με μια μεγάλη παρέλαση κλείνουν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα. Κανείς δεν διευκρινίζει αν στην Πράγα από όπου και η φωτογραφία και την Ισπανία οι τρεις μάγοι φεύγουν στις 6 του Γενάρη. Είναι όμως τότε που μοιράζουν τα δώρα στα παιδιά για τις γιορτές, μετά δηλαδή από την επίσκεψη τους στο νεογέννητο Χριστό.

Καμία σχέση με τα Θεοφάνια-4

 AP Photo/Niranjan Shrestha

Ολα για τον σύζυγο

Ενα μήνα νηστεία κάνουν οι γυναίκες πριν βουτήξουν στα νερά του ποταμού Σάλι στην διάρκεια του φεστιβάλ Μαντάβ Ναραγιάν στο Νεπάλ από όπου και η φωτογραφία την ώρα που προσπαθούν να ζεσταθούν δίπλα στην φωτιά. Οι προσευχές αφορούν την Σβαστάνι και τον θεό Σίβα με τις ανύπανδρες να παρακαλούν για ένα καλό σύζυγο και την παντρεμένες την μακροημέρευση αυτού που έχουν. 

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή