Ο στυλίτης

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κυάλια, θερμικές κουβέρτες και μπόλικη υπομονή, ο ακτιβιστής του περιβάλλοντος αγναντεύει τον ορίζοντα για τους αστυνομικούς και τις μπουλτόζες.Το χωριό Luetzerath περιφρουρούν κάτοικοι και διαδηλωτές καθώς θα εξαφανιστεί από την επέκταση του ορυχείου λιγνίτη στο Garweiler της Γερμανίας.REUTERS/Thilo Schmuelgen

Ο στυλίτης-1

EPA/YOAN VALAT

Για το ιερό σώμα

Ηταν βιβλιοθήκη και πριν από αυτό ήταν παρεκκλήσι μοναστηριού με το όνομα Le Couvent des Oblates de Marie- Immaculee. Καμιά όμως από τις προηγούμενες χρήσεις δεν αποτέλεσε εμπόδιο να γίνει ένας εντυπωσιακός χώρος άθλησης στο Παρίσι με τον τεράστιο τοίχο αναρρίχησης.

Ο στυλίτης-2

EPA/MATT TURNER

Βρομερή ανθοφορία

Την μύτη του κρατά ο νεαρός επισκέπτης στον Βοτανικό κήπο της Αδελαΐδας. Το διάσημο και σπάνιο Titan Arum άνθισε για πρώτη φορά μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια και μάλιστα σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν θα ξαναδούνε το σπάνιο άνθος του για άλλα πέντε σχεδόν χρόνια. Το λουλούδι αποπνέει μια έντονη μυρουδιά πτώματος σε αποσύνθεση που προσελκύει τα έντομα για να το βοηθήσουν να γονιμοποιηθεί.

Ο στυλίτης-3

EPA/LUONG THAI LINH

Γατούλες

Για του Κινέζους οι πρωτοχρονιά που έρχεται είναι η χρονιά του λαγού, για τους Βιετναμέζους η Tet, η δική τους πρωτοχρονιά στις 22 Ιανουαρίου είναι η χρονιά της γάτας με κεραμικά αγάλματα του αγαπημένου ζώου να βρίσκονται σε όλα τα μαγαζιά της χώρας ως γούρι.

Ο στυλίτης-4

EPA/LUONG THAI LINH

Παραδοσιακή ενηλικίωση

Μόνο τα κιμονό έμειναν από την παράδοση της ενηλικίωσης των παιδιών στην Ιαπωνία. Τα αγόρια με φράκο και τα κορίτσια με τα παραδοσιακά κιμονό και λευκές κοντές γούνες καταφτάνουν για την γιορτή. Μόνο που κατά τα άλλα, τα κορίτσια-όπως όλα τα κορίτσια σε όλη την γη- ακολουθούν την μόδα, με βαμμένα μαλλιά, εντυπωσιακά νύχια και φακούς επαφής για να έχουν μια φωτογραφία που μοιάζουν σαν άλλες, αυτή την σημαντική τόσο προσωπική όσο και για την κοινωνία τους, στιγμή.

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή