Μα τι θέα!

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την θέα του ορυχείου λιγνίτη Garzweiler απολαμβάνει(;) ένας ακτιβιστής. Το Garzweiler της RWE, ήταν επίσης ένα χωριό στην περιοχή που εξαφανίστηκε από το  γερμανικό ορυχείο. Τώρα σειρά έχει το Luetzarath που παρότι έχει εξαγοραστεί και αδειάσει από κατοίκους με σκοπό να επεκταθεί στα εδάφη του η εξόρυξη του λιγνίτη, τα τούβλινα σπίτια του είναι γεμάτα από διαδηλωτές… (AP Photo/Michael Probst)

Μα τι θέα!-1

REUTERS/Thilo Schmuelgen

Μα τι θέα!

Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές έχουν κατασκηνώσει στα δένδρα. Μικρά καταλύματα που επικοινωνούν μεταξύ τους με σκοινιά για να μπορούν να μεταφέρονται από το ένα δένδρο στο άλλο, είναι ο τρόπος που έχουν επιλέξει ως αντίσταση στην αστυνομία. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι περίπου 200 διαδηλωτές θα απομακρυνθούν και το ορυχείο του λιγνίτη θα εξακολουθεί να επεκτείνεται στην περιοχή, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να κάνει πολλούς να γυρίζουν το βλέμμα τους από την άλλη, απέναντι στις δεσμεύσεις για τα ορυκτά καύσιμα και τις διεθνείς συνθήκες για το κλίμα. Είναι επίσης σίγουρο ότι αυτοί οι 200 έχουν αποφασίσει να μην παραδοθούν αμαχητί.

Μα τι θέα!-2

EPA/ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Νέες τακτικές

Τον πρώτο τάφο σκάβουν στο Maqbara Rawdah Al Muslimi στο Arnhem της Ολλανδίας. Το νεκροταφείο είναι το μεγαλύτερο στην χώρα με την δυνατότητα 16.000 τάφων η δημιουργία του οποίου κρίθηκε απαραίτητη καθώς έχει αυξηθεί ραγδαία η ανάγκη των μουσουλμάνων κατοίκων να έχουν μια ταφή σύμφωνα με τα έθιμα της θρησκείας τους αλλά χωρίς να μεταφερθεί η σορός τους στην γη καταγωγής τους, όπως ήταν μαζική παράδοση μέχρι πρότινος.

Μα τι θέα!-3

REUTERS/David Swanson

Και νέες καταστροφές

Από τον Δεκέμβρη έχουν ξεκινήσει οι καταρρακτώδεις βροχές στην Καλιφόρνια και δεν λένε να σταματήσουν, σε σημείο που πια τα προβλήματα στην περιοχή να είναι τεράστια. Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και αρκετοί έχουν δει τις ζωές του να κινδυνεύουν από πτώσεις δένδρων, πλημμύρες, κατολισθήσεις και υποχωρήσεις δρόμων όπως στο Chatsworth.

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή