Το μάθημα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόχειρη καλύβα με πλαστικό και μερικά ξύλα την έχτισαν μόνοι τους στον μοναδικό λόφο που έχει σήμα το ίντερνετ. Τα τρία αγόρια από το χωριό Hontarivka της επαρχίαςKharkiv στην Ουκρανία, με την βοήθεια του μοναδικού κινητού κάθονται καθημερινά και κάνουν εκεί το διαδικτυακό μάθημά τους. REUTERS/Vitalii Hnidyi

Το μάθημα-1

EPA/ANDY RAIN

Ουρές για τοπικό χρώμα

Καθημερινές ουρές αντιμετωπίζουν οι Λονδρέζοι στους κόκκινους τηλεφωνικούς θαλάμους. Οι τουρίστες περιμένουν υπομονετικά για τα ξεχωριστά στιγμιότυπα που θέλει να τραβήξει ο καθένας από τις διακοπές του στην πόλη μέχρι να έρθει και η σειρά του για να ποστάρει μια φωτογραφία με τοπικό, ατόφιο κόκκινο χρώμα.

Το μάθημα-2

EPA/ARSHAD ARBAB

Χωρίς μεροκάματο

Δεύτερη ημέρα αναγκαστικής αργίας για πολλούς εργαζομένους στο Πακιστάν. Στις 23 Ιανουαρίου το ένα μετά το άλλο τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας κατέρρεαν αφήνοντας την χώρα χωρίς ρεύμα. Αν και η ηλεκτρική ενέργεια αποκαταστάθηκε σε μεγάλο μέρος, η χώρα είναι αντιμέτωπη με μια τεράστια οικονομική κρίση με την κυβέρνηση να προωθεί ένα νέο σχέδιο για την μείωση κατανάλωσης της ενέργειας με τα μαγαζιά και τις αγορές να κλείνουν νωρίς το απόγευμα και τις απαγορεύσεις στην παραγωγή ηλεκτροβόρων προϊόντων.

Το μάθημα-3

EPA/Miguel Gutierrez

Με κάθε βοήθεια

Μαζικότατες ήταν οι διαδηλώσεις στο Καράκας της Βενεζουέλας με χιλιάδες εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα να ζητούν επιτακτικά αυξήσεις μισθών αλλά και συντάξεων για να μπορέσουν να «ζήσουν με αξιοπρέπεια» όπως ήταν το σύνθημά τους. Στην φωτογραφία η ηλικιωμένη κυρία διαδηλώνει μαζί με την μεγάλη παρηγοριά της για βοήθεια, με το οικογενειακό άγαλμα της Παναγίας.

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή