Για την παγκόσμια ειρήνη

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί ως ευχή να ευδοκιμεί μόνο στα χείλη των διαγωνιζομένων σε καλλιστεία, εξακολουθεί να είναι ευτυχώς για κάποιους, παγκόσμια λαχτάρα. Για την παγκόσμια ειρήνη συγκεντρώθηκαν μοναχοί και πιστοί με σκοπό να προσευχηθούν για το ακατόρθωτο αγαθό στον ναό Bauddhanath του Κατμαντού που στολίστηκε με περιστέρια. EPA/NARENDRA SHRESTHA

Για την παγκόσμια ειρήνη-1

AP Photo/Andrew Medichini

Μια σπάνια θέαση

Αν τα επόμενα έξι χρόνια και μόνο βρεθείτε στην Φλωρεντία, προγραμματίστε μια επίσκεψη στο εσωτερικό του Βαπτιστηρίου του Αγίου Ιωάννη. Η ντυμένη με μάρμαρο εκκλησία θα υποστεί μια μοναδική ανακαίνιση στα μωσαϊκά του τρούλου με τις σκαλωσιές να δημιουργούν ένα μανιτάρι για να μπορέσουν να δουλέψουν οι συντηρητές. Η σκαλωσιά θα είναι ανοιχτή και για το κοινό, δίνοντας την μοναδική δυνατότητα να δει κανείς τα μωσαϊκά από το ίδιο ύψος.

Για την παγκόσμια ειρήνη-2

EPA/KIMIMASA MAYAMA

Ερωτας σε ενυδρείο

Πρόβα έκαναν στοενυδρείο Sunshine του Τόκιο. Με αφορμή την ημέρα των ερωτευμένων, ένα δύτης ντυμένος με καρδούλες θα ταΐζει τα ψάρια σε μια ειδική εκδήλωση για την ημέρα. EPA/KIMIMASA MAYAMA

Για την παγκόσμια ειρήνη-3

AP Photo/Kin Cheung

Trial of the Pyx

Από τον 12ο αιώνα κρατάει η παράδοση στο Goldshmith’s Hall του Λονδίνου. Οι υπεύθυνοι ντυμένοι με επίσημο ένδυμα και μια μόνο αποστολή, να ξαναζυγίσουν τα νομίσματα, τα περισσότερα από χρυσό για να βεβαιωθούν ότι ανταποκρίνονται στα όσα γράφουν. 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή