Γυναικείο φεστιβάλ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι η κατάρα των συναυλιών (εδώ που τα λέμε, όχι μόνο των συναυλιών). Η ύπαρξη των κινητών σε ένα σημαντικό γεγονός σε κάνει πάντα να χάνεις αυτό που συμβαίνει, καθώς συνήθως απασχολείσαι με το να καταγράψεις ή να μεταδώσεις παρά να απολαύσεις. Εκτός από την εικονιζόμενη στιγμή. Οταν οι φακοί των κινητών ανάβουν, μόνο και μόνο για να λικνιστούν στην μουσική όπως συνέβη στο «Here we are» ένα γυναικείο φεστιβάλ με γυναίκες τραγουδίστριες και συγκροτήματα στο Μοντεβιδέο που την ημέρα της γυναίκας την μεγάλωσαν και την έκαναν ένα ολόκληρο μήνα. AP Photo/Matilde Campodonico

Γυναικείο φεστιβάλ-1

REUTERS/Marton Monus     

Η επιστροφή του κύκνου

Φεύγοντας από την Ουκρανία την περίοδο της εισβολής μόνο με μια τσάντα στα χέρια η μπαλαρίνα της Εθνικής Οπερας της Ουκρανίας προσπάθησε να σταθεί όχι μόνο στα πόδια της αλλά να συνεχίσει να χορεύει. Και τα κατάφερε, καθώς η Ganna Muromtseva θα πρωταγωνιστήσει στην λίμνη των κύκνων, παράσταση που ανεβάζει η Κρατική Οπερα της Βουδαπέστης, από όπου και η φωτογραφία από την προετοιμασία.

Γυναικείο φεστιβάλ-2

REUTERS/Matthias Rietschel

Πιάσε μια εξάδα σκόνες

Στις δοκιμές βρίσκονται ακόμη οι υπέυθυνοι της ζυθοποιείας Klosterbrauerei στο Neuzelle της Γερμανίας. Σκοπός τους να «αφυδατώσουν» το προϊόν τους και να παράγουν μια σκόνη που θα διαλύεται στο νερό και με λίγο ανακάτεμα θα γίνεται μια εύγεστη μπύρα. Σίγουρα θα γλιτώσουμε το κουβάλημα. 

Γυναικείο φεστιβάλ-3

EPA/ANTONIO BAT

Ανοιξη

Και να μην ξεχνιόμαστε. Ας γυρίσουμε το βλέμμα μας στα δένδρα των πεζοδρομίων και των πάρκων ή ακόμη και στις γλάστρες των μπαλκονιών μας. Τα κλαδιά γεμάτα κόμπους, έτοιμα να σκάσουν τα φύλλα τους και τα ροδαλά άνθη από όλων των ειδών τα καρποφόρα με ένα φύσημα του αέρα, στολίζουν αυτοκίνητα και πεζοδρόμια. Η άνοιξη είναι εδώ και ο σκύλος από το Ζάγκρεπ φαίνεται να το ξέρει καλύτερα και από εμάς.

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή