Τα ψάρια σώθηκαν

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο χειμώνας έχει τελειώσει και ο ταμιευτήρας Sau περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια της Βαρκελώνης είναι σχεδόν ξερός. Μόνο το 9% της συνολικής του χωρητικότητας έχει νερό με τους υπεύθυνους διαχείρισης του ταμιευτήρα να παίρνουν την απόφαση να μεταφέρουν αλλού τα ψάρια που ζούσαν σε αυτόν για να αποφύγουν τον θάνατο. (AP Photo/Emilio Morenatti)

Τα ψάρια σώθηκαν-1

AP Photo/Kin Cheung

Αντίο από τον Ελτον Τζον

Μια σειρά από χαρακτηριστικά προϊόντα έχουν ετοιμαστεί και πωλούνται στα Selfridges του Λονδίνου με αφορμή την τελευταία περιοδεία του Ελτον Τζον με τίτλο «Farewell Yellow Brick Road». Ανάμεσα σε αυτά και τα τεράστια παπούτσια που συνήθιζε να φορά (σίγουρα και πολλά γιαλιά) σε εξίσου τεράστιο αρωματικό κερί.

Τα ψάρια σώθηκαν-2

EPA/NARENDRA SHRESTHA

Καλπάζοντας πάνω στο κακό

Ενας στρατιώτης του Νεπάλ αντικατοπτρίζεται πάνω στον θόλο του ματιού του αλόγου. Το φεστιβάλ Ghode Jatra είναι αφιερωμένο στα άλογα και διεξάγεται κάθε νέο φεγγάρι στα μέσα του Μάρτη ή τις αρχές του Απρίλη στο Κατμαντού. Τουλάχιστον εκατό άλογα του ιππικού συμμετέχουν, παράλληλα διεξάγονται και αγώνες αλλά και επιδείξεις με τα περήφανα ζώα.

Τα ψάρια σώθηκαν-3

EPA/NARENDRA SHRESTHA

Καλπάζοντας πάνω στο κακό

Σύμφωνα με την παράδοση λοιπόν κάθε φορά που ένα παιδί εξαφανιζόταν, το έπαιρνε ο δαίμονας Γκουρουμάπα στα λιβάδια του Τουμπικέλ. Ετσι οι κάτοικοι του Κατμαντού κάλπαζαν στα λιβάδια για να σκοτώσουν με το ποδοβολητό των αλόγων τον δαίμονα και να φύγει για πάντα μακριά. Εκτοτε η ημέρα των καλπασμών φέρνει μόνο καλή τύχη στους Νεπαλέζους και τα άλογα, φορέας της.

Τα ψάρια σώθηκαν-4

EPA/Marcial Guillen

Αποχρώσεις

Από το απαλό λευκό ροζ στο ζωηρό φούξια. Ολες οι αποχρώσεις του ροζ στολίζουν τα καρποφόρα δένδρα σε μια απίστευτης ομορφιάς ανθοφορία όπως οι εκτάσεις με ροδακινιές και βερικοκιές στην Cieza της Ισπανίας κάνοντας την περιοχή τουριστικό προορισμό για την περίοδο μόνο της ανθοφορίας.

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή