«Πάμε Φινλανδία!»

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πέτρινοι άνδρες του σιδηροδρομικού σταθμού του Ελσίνκι έκαναν πάλι το θαύμα τους. Πέρα από κάθε σοβαροφάνεια, τα αγάλματα «στολίζονται» ανάλογα με την επικαιρότητα, με την περίοδο της πανδημίας να φορούν και οι τέσσερις μεγάλες υφασμάτινες μάσκες. Αυτή την φορά έβαλαν μεταλιζέ πράσινα μανίκια που κρατιούνται από τον λαιμό όπως ακριβώς και ο τραγουδιστής τους που εκπροσωπεί την χώρα τους στην Eurovision. Για την ιστορία τα έργα κατασκευάστηκαν το πρώτο μισό του 20ου αιώνα από τον γλύπτη Emil Wikström.

«Πάμε Φινλανδία!»-1

EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

Μια σπάνια γυναίκα

Ισως να μην μπορεί κανείς να φανταστεί τι αγώνα έχει κάνει η εικονιζόμενη Maryam Talaee. Αρκεί ίσως να ακούσει την είδηση που συνοδεύει την φωτογραφία. Η Maryam είναι η μοναδική γυναίκα τα τελευταία εκατό χρόνια που θα εκπροσωπήσει το Ιράν (ναι το Ιράν) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας που διοργανώνει η FIVA στην Αυστρία από τις 10 έως τις 14 Μαΐου

«Πάμε Φινλανδία!»-2

EPA/XINHUA / Li Xinjun

Καλλιέργεια

Με drone η εικόνα των ψαράδων στο Rongcheng στην επαρχία Shandongτης Κίνας. Στην καλλιέργειά τους και από τις βάρκες τους συλλέγουν τα φύκια kelp παραδοσιακά φάρμακα όχι μόνο για την Ανατολή αλλά διάσημο συμπλήρωμα διατροφής και για την Δύση.

«Πάμε Φινλανδία!»-3

REUTERS/Michele Tantussi

Εορτασμοί

Με ένα εμπνευσμένο μπλουζάκι ο κύριος της φωτογραφίας συμμετέχει στους εορτασμούς για το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο σοβιετικό μνημείο στο Βερολίνο. Σήμερα είναι η μεγάλη παρέλαση του στρατού στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας με αφορμή την επέτειο της νίκης.

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή