Εσείς, τί θέλετε να γίνετε όταν «μεγαλώσετε»;

Εσείς, τί θέλετε να γίνετε όταν «μεγαλώσετε»;

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εταιρία Loop Biontech της Ολλανδίας σκοπεύει να καλύψει μια ανάγκη πολλών ανθρώπων για περιβαλλοντικές ταφές με λιγότερο αποτύπωμα για την φύση. Ετσι έχει φτιάξει φέρετρα και τεφροδόχους με βασικό συστατικό το μυκήλιο, έναν μύκητα που έχει νηματώδη μορφή και χρησιμοποιείται στην καλλιέργεια μανιταριών, που μαζί με φυτικές ίνες μπαίνουν σε ένα καλούπι που θυμίζει πολύ αιγυπτιακή σαρκοφάγο ενώ το εσωτερικό τους καλύπτεται από σπόρους και βρύα. Ετσι μετά την ταφή νέα φυτά ή ακόμη και δένδρα μπορούν να μεγαλώσουν ανάλογα με το τί θα μπορούσε να επιλέξει κανείς να αφήσει πίσω του και χωρίς να διαταράξει στο παραμικρό το περιβάλλον. AP Photo/Aleksandar Furtula

Εσείς, τί θέλετε να γίνετε όταν «μεγαλώσετε»;-1

EPA/Raul Vasconcelos

Πειράματα για αυτά που μάλλον ξέρουμε

Την τεράστια κατασκευή έφτιαξε το υπουργείο Τεχνολογίας και Καινοτομίας της Βραζιλίας. Σκοπός της να καταφέρει να μετρήσει την ικανότητα του δάσους (που αποψιλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς) να απορροφά το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα σε μια απόσταση μόλις 80 χιλιομέτρων από το Μανάους την πρωτεύουσα της Αμαζονίας καθώς όλες οι μετρήσεις δείχνουν την αύξησή του.

Εσείς, τί θέλετε να γίνετε όταν «μεγαλώσετε»;-2

EPA/JUSTIN LANE

Επέτειος

Γιορτάζει το Central Park της Νέας Υόρκης. Οχι την εμπνευσμένη δημιουργία και τον σχεδιασμό του από τον Frederick Law Olmsted το 1858 που καθόρισαν την ίδια την πόλη, αλλά τα 60 χρόνια που έχει ονομαστεί ως Εθνικό και Ιστορικό Μνημείο της Νέας Υόρκης. 

Εσείς, τί θέλετε να γίνετε όταν «μεγαλώσετε»;-3

EPA/MADE NAGI

Περιβαλλοντικές δράσεις για τουρίστες

Μπορεί η παραλία Kuta  να είναι καλυμμένη με ομπρέλες και λογής λογής δραστηριότητες  αλλά τα μικρά χελωνάκια θα αφεθούν σε αυτή. Από το 2002 «τρέχει» το πρόγραμμα διάσωσης των χελωνών, όχι αδειάζοντας την παραλία από τους τουρίστες αλλά βάζοντάς τους να μεταφέρουν τα εκκολαπτόμενα χελωνάκια στην θάλασσα.

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή