Εσείς, τί θέλετε να γίνετε όταν «μεγαλώσετε»;

Η εταιρία Loop Biontech της Ολλανδίας σκοπεύει να καλύψει μια ανάγκη πολλών ανθρώπων για περιβαλλοντικές ταφές με λιγότερο αποτύπωμα για την φύση. Ετσι έχει φτιάξει φέρετρα και τεφροδόχους με βασικό συστατικό το μυκήλιο, έναν μύκητα που έχει νηματώδη μορφή και χρησιμοποιείται στην καλλιέργεια μανιταριών, που μαζί με φυτικές ίνες μπαίνουν σε ένα καλούπι που θυμίζει πολύ αιγυπτιακή σαρκοφάγο ενώ το εσωτερικό τους καλύπτεται από σπόρους και βρύα. Ετσι μετά την ταφή νέα φυτά ή ακόμη και δένδρα μπορούν να μεγαλώσουν ανάλογα με το τί θα μπορούσε να επιλέξει κανείς να αφήσει πίσω του και χωρίς να διαταράξει στο παραμικρό το περιβάλλον. AP Photo/Aleksandar Furtula

EPA/Raul Vasconcelos
Πειράματα για αυτά που μάλλον ξέρουμε
Την τεράστια κατασκευή έφτιαξε το υπουργείο Τεχνολογίας και Καινοτομίας της Βραζιλίας. Σκοπός της να καταφέρει να μετρήσει την ικανότητα του δάσους (που αποψιλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς) να απορροφά το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα σε μια απόσταση μόλις 80 χιλιομέτρων από το Μανάους την πρωτεύουσα της Αμαζονίας καθώς όλες οι μετρήσεις δείχνουν την αύξησή του.

EPA/JUSTIN LANE
Επέτειος
Γιορτάζει το Central Park της Νέας Υόρκης. Οχι την εμπνευσμένη δημιουργία και τον σχεδιασμό του από τον Frederick Law Olmsted το 1858 που καθόρισαν την ίδια την πόλη, αλλά τα 60 χρόνια που έχει ονομαστεί ως Εθνικό και Ιστορικό Μνημείο της Νέας Υόρκης.

EPA/MADE NAGI
Περιβαλλοντικές δράσεις για τουρίστες
Μπορεί η παραλία Kuta να είναι καλυμμένη με ομπρέλες και λογής λογής δραστηριότητες αλλά τα μικρά χελωνάκια θα αφεθούν σε αυτή. Από το 2002 «τρέχει» το πρόγραμμα διάσωσης των χελωνών, όχι αδειάζοντας την παραλία από τους τουρίστες αλλά βάζοντάς τους να μεταφέρουν τα εκκολαπτόμενα χελωνάκια στην θάλασσα.