Αστικό φαινόμενο

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι εκείνη η εποχή του χρόνου και άπαντες στην Νέα Υόρκη περιμένουν την δύση του ήλιου με ένα κινητό ή σπανιότερα μια φωτογραφική μηχανή στο χέρι. Το έχουν αποκαλέσει Manhattanhenge και είναι το φαινόμενο της κάθετης δύσης στους δρόμους του Μανχάταν, όταν ο ήλιος πραγματικά βουτά στην άσφαλτο των πολυσύχναστων λεωφόρων.EPA/JUSTIN LANE

Αστικό φαινόμενο-1

AP Photo/John Minchillo

Οι Νεοϋορκέζοι

Μόλις 24 ημερών, η ιδανική ηλικία σύμφωνα με τους ορνιθολόγους για να περαστεί το αναγνωριστικό δαχτυλίδι στα πόδια τους. Η φωλιά με τις σκαλωσιές απέναντι από την Bayonne Bridge, χτίστηκε αποκλείστικά για τα γεράκια έτσι ώστε να μην χτίσουν τιςφωλιές τους πάνω στην γέφυρα για να αποφευχθεί ο οποιοσδήποτε τραυματισμός των εργατών που κάνουν συντήρηση αυτή την εποχή αλλά και εκείνα να αναπαραχθούν κανονικά.

Αστικό φαινόμενο-2

AP Photo/Rodrigo Abd

Τα εγκαίνια

Μάλλον πρέπει να υπήρχαν αρκετά τόπια από το φαντεζί ύφασμα. Ετσι, τόσο οι εργάτες όσο και οι υπάλληλοι του δήμου της Καμπούλ, με τα γαλόνια και τα καπέλα τους, να φορούν πάνω κάτω τα ίδια, σε αυτή την τελετή εγκαινίασης ενός εργοστασίου ανακύκλωσης στην πόλη του Αφγανιστάν.

Αστικό φαινόμενο-3

AP Photo/Hiro Komae

Η αναμονή

Υπάλληλοι του δήμου και αυτοί στην φωτογραφία. Στην δυτική Ιαπωνία και συγκεκριμένα στην Νaha κάλυψαν τα παρτέρια της πόλης με ειδικά δίχτυα και υποστηρίξεις για να μην καταστραφούν από τον τυφώνα Mawar που θα περάσει από την περιοχή.

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή