Το οδοιπορικό της επιβίωσης από το Αφγανιστάν στο Αϊνταχο

Το οδοιπορικό της επιβίωσης από το Αφγανιστάν στο Αϊνταχο

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O  Matt Krumwiede ως λοχίας του αμερικανικού στρατού πολέμησε στο Αφγανιστάν το 2012. Κατά τη διάρκεια της περιπολίας ο λοχίας πάτησε μια εκρηκτική συσκευή, η οποία ακρωτηρίασε τα δύο πόδια του, προκάλεσε ζημιά στο αριστερό του χέρι, ενώ τραυμάτισε σφοδρά την περιοχή γύρω από την κοιλιά του.

Από τον Ιούνιο του 2012 ο Krumwiede έχει υποστεί σαράντα χειρουργικές επεμβάσεις. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο Ιατρικό Κέντρο Brooke του Σαν Αντόνιο στο Τέξας ανάρρωσε και με τη βοήθεια φυσικοθεραπειών κατάφερε να περπατήσει ξανά με προσθετικά άκρα. Μετά από δύο χρόνια, τον Ιούνιο του 2014 επέστρεψε για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του στην γενέτειρα πόλη του, το Ποκατέλλο, στο Αϊνταχο.

Μετά από κάθε προσπάθεια να αντιμετωπίσει την μόλυνση, αλλά και να περπατήσει ξανά, ο Μatt ήταν ψυχικά εξαντλημένος. Ερωτηθείς για τους στόχους του και τα κίνητρα που τον ωθήσαν να επιμείνει και να συνεχίσει την προσπάθεια, ο ίδιος δηλώνει πως σημαντικό για εκείνον είναι  "να περπατάω όσο καλά περπατούν και οι υπόλοιποι γύρω μου και να δυναμώσω τόσο ώστε να μπορώ να συνεχίσω την δουλειά μου".

Το συγκλονιστικό οδοιπορικό του λοχία Krumwiede απαθανάτισε ο φωτογράφος του πρακτορείου Reuters Jim Urquhart. Ο ίδιος έτυχε να βρίσκεται στο Αφγανιστάν όταν ο άτυχος Matt τραυματίστηκε και ακολούθησε την πορεία του μέχρι σήμερα. Ο Jim Urquhart έχει βραβευτεί για το συγκεκριμένο φωτορεπορτάζ, ενώ και η δική του ζωή δεν είναι καθόλου αδιάφορη. "Η αγάπη μου για την φωτογραφία ξεκίνησε μετά από τραυματισμό που είχα στην εφηβεία. Ο τραυματισμός μου προκάλεσε δυσκολία στην ομιλία για κάποιο διάστημα. Ο πατέρας μου μετά από παρότρυνση του θεραπευτή μου μου έδωσε μια κάμερα. Ξεκίνησα την καριέρα μου ως φωτογράφος για σκι και σνόουμπορτ το 1995. Από τότε δουλεύω και ως φωτορεπόρτερ. Τέλος, ξεκίνησα να δουλέυω στο πρακτορείο Reuters το 2010", σημειώνει ο ίδιος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή