Η ζωή στην πόλη των συνόρων

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΤΟΜΑΡΑ

Ένα άνοιγμα στο συνοριακό φράκτη που χωρίζει τις ΗΠΑ από το Μεξικό είναι διακριτό από την πόλη Μπράουνσβιλ στο Τέξας. Μια πόλη, η οποία αναγκασμένη να ζει στα σύνορα, έρχεται καθημερινά σε επαφή με τους μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν από την μια περιοχή στην άλλη.Ένα φαινόμενο που διογκώνεται, καθώς χιλιάδες είναι οι μετανάστες που προσπαθούν με κάθε μέσο να φτάσουν στη βόρεια Αμερική.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, έχει υποσχεθεί να δράσει μόνος του εν ονόματι του Κογκρέσου, το οποίο φαίνεται να αδρανεί σε ότι αφορά  μεταρρυθμίσεις σχετικές με τη μετανάστευση. Σύμφωνα με πληροφορίες από σχετικό ρεπορτάζ του πρακτορείου Ρόιτερς, ο Ομπάμα ετοιμάζεται για σημαντικές ανακοινώσεις αλλαγών πολιτικής για τη μετανάστευση. Ανθρωποι κοντά στο Λευκό Οίκο πιέζουν για χορήγηση αδειών εργασίας, αλλά και για ανακούφιση από την μελλοντική απέλαση πέντε και πλέον εκατομμυρίων ανθρώπων. 

Το ζήτημα της μετανάστευσης οξύνεται όσο οι μέρες περνούν.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το τρένο, γνωστό και ως «Το Τέρας» (“The Beast”), το οποίο «βοηθά» παραδοσιακά χιλιάδες μετανάστες που επιθυμούν να ταξιδέψουν προς τη βόρεια Αμερική θέτοντας ακόμα και τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Στις αρχές του τρέχοντος έτους παρατηρήθηκε ένα μεγάλο κύμα μετανάστευσης προς τις ΗΠΑ λόγω των αυξημένων περιστατικών βίας που εκδηλώθηκαν σε πολλές χώρες της Κεντρικής Αμερικής. Προβληματισμούς εγείρουν και ειδήσεις που θέλουν  γυναίκες και παιδιά που έφτασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες να περιπλανούνται στο εσωτερικό της χώρας με κατεύθυνση να επιστρέψουν αργότερα για τις ακροάσεις μεταναστών, διότι οι οικογενειακές στέγες που μπορούσαν να τους φιλοξενήσουν είχαν γεμίσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή