ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Σημαίες με θρησκευτικό μήνυμα στην Ιρλανδία

a-black-flag
the-flag-of-_1
the-irish-tr
the-jolly-ro
the-starry-p
the-ulster-b
the-ulster-b_1
the-union-fl
various-flag
a-flag-beari_1
a-flag-beari
a-flag-repre
a-loyalist-f
a-royal-iris
the-flag-of-

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΤΟΜΑΡΑ

Σημαίες του Ισραήλ και της Παλαιστίνης στολίζουν τους δρόμους του Μπέλφαστ στη βόρεια Ιρλανδία με στόχο να αναδείξουν μια «αιώνια» διαμάχη, σύμφωνα με το φωτογραφικό αφιέρωμα του πρακτορείου Ρόιτερς.

Οι σημαίες λειτουργούν ως σύμβολα διαχωρισμού ανάμεσα σε καθολικούς και προτεστάντες και όχι ανάμεσα σε Εβραίους και μουσουλμάνους, όπως αναμένεται.

Στο πολύπλοκο πλέγμα των συμμαχιών που στηρίζεται η πολιτική της Βόρειας Ιρλανδίας, το αστέρι του Δαβίδ έχει υιοθετηθεί από Βρετανούς, «πρώην βασιλικούς» και κυρίως προτεστάντες, ως μέσο ανάδειξης της συμπόνιας και κατανόησή τους για τον αγώνα του Ισραήλ εναντίον των ισλαμιστών μαχητών.

Πράσινο, μαύρο και κόκκινο είναι τα χρώματα της σημαίας των Παλαιστινίων, που στην Ιρλανδία αποτελούν σημάδι υποστήριξης στον «Καθολικό Ιρλανδικό Εθνικισμό». Ακόμη, η εν λόγω σημαία αναδεικνύει τη φιλοδοξία των καθολικών της χώρας για μια ενωμένη Ιρλανδία ενάντια σε αυτό που πολλοί θεωρούν ως μια βρετανική κατοχή.

Δεκάδες σημαίες έχουν υιοθετηθεί από την εργατική τάξη σε περιοχές που ζουν καθολικοί και προτεστάντες, οι οποίοι εδώ και δεκαετίες βρίσκονται στο επίκεντρο της θρησκευτικής βίας που ξεσπά στη Βόρεια Ιρλανδία.