Το μήνυμα κατά του AIDS ταξιδεύει στον κόσμο

Το μήνυμα κατά του AIDS ταξιδεύει στον κόσμο

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Getting to Zero», ή αλλιώς «μηδενίζουμε τις νέες μολύνσεις από τον HIV, μηδενίζουμε τις διακρίσεις, μηδενίζουμε τους θανάτους από AIDS», το σύνθημα που ταξιδεύει στον κόσμο και είναι το φετινό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, Δευτέρα, 1η Δεκεμβρίου.

Μέσω του συνθήματος γίνεται μια προσπάθεια προώθησης των στόχων του στρατηγικού σχεδίου του Κοινού Προγράμματος του ΟΗΕ για τον ιό του AIDS για την περίοδο 2011-2015 υπό την ονομασία «UNAIDS».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), περίπου 35 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν διαγνωσθεί με AIDS το 2013, ενώ από αυτούς τα 3,2 εκατ. είναι παιδιά κάτω των 15 ετών. με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS τονίζεται η σημασία της ενημέρωσης για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού, καθώς σύμφωνα με στοιχεία έκθεσης του «UNAIDS» που δόθηκαν στην δημοσιότητα, τουλάχιστον 19 εκατ. από τα 35 εκατ. όσων είχαν διαγνωσθεί με τον ιό δεν γνωρίζουν σήμερα ότι νοσούν.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, ο Michel Sidibe, εκτελεστικός διευθυντής του «UNAIDS» κάνει αναφορά στην πρόσφατη επιδημία του Εμπολα που πλήττει τη Δυτική Αφρική, σημειώνοντας πως «ο Εμπολα μας υπενθύμισε τι αντιμετωπίσαμε στο ξεκίνημα της μάχης ενάντια στον HIV». 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΤΟΜΑΡΑ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή