Flashback στην 1η Μαρτίου

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 1η Μαρτίου-1

 

Φωτογραφία του Ουίνστον Τσώρτσιλ ενώ ζωγραφίζει στη Γαλλική Ριβιέρα στη διάρκεια ολιγοήμερων διακοπών το 1929 (AP Photo).

 

Flashback στην 1η Μαρτίου-2

Ο Νίκος Μπελογιάννης και οι σύντροφοι του καταδικάζονται το 1952 σε θάνατο από το Στρατοδικείο, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο και τη διεθνή κοινή γνώμη. Είχαν κατηγορηθεί για απόπειρα ανασυγκρότησης του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδος (ΚΚΕ), το οποίο θεωρείτο παράνομο, προδοτικό και ξενοκίνητο κόμμα. Ο Νίκος Μπελογιάννης έμεινε γνωστός ως «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο», από ένα φρέσκο κόκκινο γαρύφαλλο που κρατούσε καθημερινά.

Flashback στην 1η Μαρτίου-3

Ο Ελβις Πρίσλει παραχωρεί συνέντευξη Τύπου ενώπιον περίπου 150 δημοσιογράφων και φωτογράφων το 1960 στη Γερμανία, λίγο πριν απολυθεί από τον στρατό. Ο Πρίσλει υπηρέτησε ως λοχίας σε διμοιρία του τρίτου θωρακισμένου τμήματος στη Δυτική Γερμανία (AP Photo/Walter Lindlar).

Flashback στην 1η Μαρτίου-4

Ο χορευτής Ρούντολφ Νουρέγιεφ γιορτάζει το 1977 την πρεμιέρα της παράστασης «Nureyev at the Uris» στη Νέα Υόρκη (AP Photo/Carlos Rene Perez).

 

Flashback στην 1η Μαρτίου-5

Ο κυβερνήτης Μάικλ Δουκάκης μαζί με τον Γερουσιαστή Πολ Σαρμπάνης στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στη Βαλτιμόρη το 1988 (AP Photo/Frank Nagy).

 

Flashback στην 1η Μαρτίου-6

Την 1η Μαρτίου του 2002 οι Έλληνες αποχαιρετούν τη δραχμή, καθώς το ευρώ αποτελεί πια το μοναδικό νόμισμα της χώρας. Η δραχμή, πλέον, περνά και επίσημα στην ιστορία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή